Tgrt Haber
22 Haziran 2021 10:03

Türkiye’den uluslararası yatırımcıya ‘güven’ sözü

Küresel UDY pazarındaki etkinliğini ve kalitesini daha da artırmayı hedefleyen Türkiye'den yatırımcılara 'güvenli liman' çağrısı yapıldı.

Türkiye’den uluslararası yatırımcıya ‘güven’ sözü
yatırım,yatırımcı,,dolar,,euro,

‘Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi’ne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelge kapsamında yatırımcılara Türkiye'nin güvenli bir liman sunmaya devam edeceği ifade edildi.

Genelgede Türkiye'nin ekonomik gelişiminde ve kalkınmasında kritik bir rol oynayan uluslararası doğrudan yatırımcıların (UDY) sanayi, ticaret, maliye, enerji gibi alanlardaki politikaların en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olduğu bildirildi. Ayrıca yatırımcıya cazip bir yatırım ortamı sunulduğu, ülkenin; jeostratejik konumu, uluslararası şirketlerin ülkedeki kurulu üretim kapasiteleri, güçlü insan kaynağı ve tedarikçi altyapısıyla yatırımcıların ilgi odağı olduğu kaydedildi.

“Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birlikte değişen küresel ekonomik şartlar da dikkate alınarak, ekonomimizin küresel değer zincirlerinde daha üst basamaklara taşınması, ülkemizin bölgesindeki üretim ve dağıtım üssü olma rolünün güçlenmesi beklenmektedir” ifadeleri kullanılan genelgede, Türkiye’nin küresel UDY pazarındaki etkinliğinin, kalitesinin daha da artırılmasının hedeflendiği açıklandı.

HEDEF ODAKLI YOL HARİTASI OLUŞTURULACAK

Yüksek katma değerli, bilgi-yoğun ve nitelikli istihdam sağlayan yatırımların Türkiye'ye kazandırılması için hedef odaklı bir yol haritası oluşturacak ve ülkenin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlayacak UDY Strateji Belgesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi resmi internet adresinde yayımlanacak.

UDY Strateji Belgesi kapsamında ortaya konulan alt stratejiler ve eylemler, Cumhurbaşkanı Yardımcısının başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) bünyesinde izlenecek, belirlenen strateji ve eylemlerin etkin bir şekilde uygulanması sağlanacak.

Genelgede, strateji kapsamı dahilindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi gereği de vurgulandı.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...