Tgrt Haber
24 Haziran 2022 13:20 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 13:49

Vanadan akışı görüntülendi: Yabancı şirketin 'yok' diyerek kapattığı kuyudan petrol fışkırıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in "Adana’daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" açıklamasının ardından Adana'daki 'Çukurova 1' ve 'Çukurova 2' sahasında petrol çıkarma çalışmaları başlamıştı. Bölge halkında sevince neden olan gelişmenin ardından alandaki çalışmalar yakından görüntülendi. Vanalardan petrol akışı kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
'Çukurova 1' isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu tespit edildi.
adana,petrol,fatih dönmez
'Çukurova 1' isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu tespit edildi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 'Çukurova 1 ve Çukurova 2' isimli araştırma sahasında petrol bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı alanda arama yapan yabancı şirketin daha önce 'petrol yok' diyerek kapattığı kuyuda bulunan petrolün yüksek kalitede olduğu öğrenildi.

TPAO'ya, Adana’da 15 bin 398 hektar yüz ölçümüne sahip saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

VANALARDAN AKIŞI GÖRÜNTÜLENDİ

Bin 350 metrede bulunan petrollerden ‘Çukurova 1’ isimli araştırma sahasından çıkan petrolün ‘yüksek’ kalitede olduğu bunun üzerine ise diğer kuyuların açıldığı öğrenildi.

‘Çukurova 1’ isimli araştırma sahasından çıkan petrolün vanalardan akışı da görüntülendi.

BÖLGE HALKININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kısa süre önce, "Adana'daki petrol keşfini yakında ilan edeceğiz" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Bakanın açıklamasının ardından bölgedeki çalışmalar görüntülenmişti. Bölge halkı yaptığı açıklamalarla yaşadıkları sevinci dile getirmişti.

Vanadan akışı görüntülendi: Yabancı şirketin 'yok' diyerek kapattığı kuyudan petrol fışkırıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...