Tgrt Haber
14 Nisan 2023 12:25 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 12:29

İTO'dan konut seferberliğine tam destek! Şekib Avgadiç: Bir daire 1,5 milyona mal olacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, deprem bölgelerinin yeniden inşa sürecine destek vereceklerini açıklayarak "İsteyen bir ev/daire bedeli, dileyen bir oda bedeli, dileyen de bir metrekarelik inşaat bedeli bağışlayabilecek. Yani her üyemiz, bütçesinin elverdiği oranda bir katkıda bulunabilecek. Ne alt limit ne üst limit var" dedi.

İTO'dan konut seferberliğine tam destek! Şekib Avgadiç: Bir daire 1,5 milyona mal olacak
şekip avgadiç

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, deprem bölgesine yönelik TOBB öncülüğünde başlatılan kalıcı konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak tam destek verdiklerini açıkladı. Avgadiç “"TOKİ modelinin esas alınacağı evler 105 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 olarak inşa edilecek. Her blokta 20 daire bulunacak ve inşaatın bitiminde depremzedelere kura ile teslim edilecek" ifadelerini kullandı. 

İTO’DA KONUT SEFERBERLİĞİNE KATILDI

Avdagiç, depremin etkilediği 11 şehre yönelik yapılacak en önemli yardımın kalıcı konutların bir yılda teslim edilmesine katkıda bulunmak olacağını vurguladı. Avdagiç, İTO’nun temsil ettiği İstanbullu iş insanlarını ve hayırseverleri, TOBB’un başlattığı "El Verin Ev Yapalım Konut Seferberliği"ne katılmaya çağırdı.

BİR DAİRE 1,5 MİLYONA MAL OLACAK

Bölge insanının gelecek kışa, sıcak yuvada girmesi için İTO’nun tüm gücünü seferber ettiğini aktaran Avdagiç, “İstanbul Ticaret Odası olarak, nakdi yardımımızın çok önemli bir kısmını kalıcı konutların yapımı için ayırdık. Ama burada sadece İTO’nun imkanlarının yeterli olmayacağı çok açık. İstanbul iş dünyasının, İstanbul Ticaret Odası camiasının imkanlarını da devreye sokmamız gerekiyor. Depremin ilk gününden itibaren İTO üyeleriyle nasıl sıkı bir çalışma ve yardımlaşma ortaya koyduysak, şimdi de bunu konut yardımında gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avdagiç, TOBB ile görüşmelerde bir dairenin yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacağının bildirildiğini kaydederek, her üyenin mutlaka bir ev parasını tedarik etmek zorunda olmadığını belirtti. İTO üyelerinin bu amaçla yapacakları yardımların TOBB’un açtığı hesaplara yatırılacağını bildiren Avdagiç, TOBB’un ve devletin gözetiminde gerçekleştirdikleri kampanyada üyelerin ve hayırseverlerin bağışlarını 1 Temmuz 2023'e kadar yapabileceklerini aktardı.

EVLER 105 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK

Şekib Avdagiç, Türkiye oda ve borsalarından gelip TOBB’da toplanan bütçenin de doğrudan konut yapımının finansmanında kullanılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"TOKİ modelinin esas alınacağı evler 105 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 olarak inşa edilecek. Her blokta 20 daire bulunacak ve inşaatın bitiminde depremzedelere kura ile teslim edilecek. Dileyen üyelerimiz metrekare bedeli bağışıyla da bir evin yapımına katkı sağlayabilecek. Bir mahallenin, bir sitenin, bir bloğun ya da bir dairenin bedelini bağışlaması ve arzu etmesi halinde, o mahalle ya da siteye bağışçımızın istediği isim verilebilecek. İsteyen bir ev/daire bedeli, dileyen bir oda bedeli, dileyen de bir metrekarelik inşaat bedeli bağışlayabilecek. Yani her üyemiz, bütçesinin elverdiği oranda bir katkıda bulunabilecek. Ne alt limit ne üst limit var. İnşallah gurur duyacağımız konutlarımızın törenlerinde bizler de olacağız, tamamlanıp insanımıza teslim edildiğini de hep birlikte göreceğiz.”

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...