Tgrt Haber
22 Mart 2022 16:49 - Güncelleme : 22 Mart 2022 17:07

Ukraynalılar akın etti, ev kiraları tavan yaptı

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı sıcak savaşın ardından güvenilir ülkelerden biri olan Türkiye’ye akın eden Ukraynalılar, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptıkları Edirne’de ev kiralamaya başladı. Bunun üzerine kentte ev kiraları tavan yaptı.

Edirne'ye sığınan Ukraynalı mülteciler sebebiyle kentte kiralar yüzde 60-70 civarı artış gösterdi.
Edirne'ye sığınan Ukraynalı mülteciler sebebiyle kentte kiralar yüzde 60-70 civarı artış gösterdi.

Ukrayna’daki Rus işgalinden kaçan savaş mağduru siviller, güvendikleri ülkenin başında gelen ülkelerden olan Türkiye’ye akın etti. Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan Ukraynalılar, daha fazla yolculuk yapmamak için kentte bulunan evleri kiralamayı tercih ediyor. Bu sebeple son haftalarda kiralık dairelere artan talep, fiyatların da tavan yapmasına neden oldu.

KİRALAR YÜZDE 60-70 ARTTI

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Kaleiçi semtinde bin ile bin 500 TL arasında kiralanan evlerin Ukraynalı ailelere 2 bin 500 ile 3 bin TL’ye kiralanmasına tepki gösterdi. Bölgede kiraların yüzde 60 ile yüzde 70 arttığına dikkat çeken Feda, “Halkımızdan ve emlakçı arkadaşlarımızdan dileğim Ukraynalı vatandaşlarda yarım komisyon almaları, kira konusunda yardımcı olmaları hatta imkanları varsa 1-2 ay kira almamaları. İnsanlık namına yardımcı olmaları konusunda rica ediyorum” dedi.

“İNSANLIKLA BAĞDAŞMAYACAK BİR DURUM”

Edirneli vatandaşlar, evlerini fahiş fiyatla Ukraynalılara kiralayan kişilere tepki gösterdi. Edirneli vatandaşlardan Gültekin Özcan, “Savaştan kaçıp zor durumda buralara gelmişler, sığınmışlar. Bu insanlar burada bu evleri tutmak zorunda kaldılar diye bin liralık evleri 3 bin liraya onlara kiralamak insanlıkla bağdaşmayacak bir durum. Kefenin cebi yok herkes sonuçta 5 metre kefenle gidecek bu dünyada. Herkesin gideceği yer de belli, bugüne kadar ben çok cenazelere katıldım. Kimseyi parayla veya altınla gömdüklerini görmedim” diye konuştu.

Bir başka Edirneli vatandaş Hasan Çık da, “Önce insaflı olmalarını isterim. Yazıklar olsun benim de Kaleiçi’nde evim var satmasaydım ücretsiz verirdim otursunlar" diye açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...