Tgrt Haber
03 Mart 2022 10:28 - Güncelleme : 03 Mart 2022 10:44

Mart ayı kira artış oranı ne oldu? 2022 Mart ayı kira zammı hesaplama TÜİK açıkladı!

Şubat ayı enflasyon verileri açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre enflasyon yüzde 4,81 artarak yıllık yüzde 54,44 oldu. Enflasyon rakamları ardından gözler ''Mart ayı kira artış oranı ne oldu?'' sorusuna çevrildi. İşte Mart ayı kira artış oranı

Mart ayı kira artış oranı ne oldu? 2022 Mart ayı kira zammı hesaplama TÜİK açıkladı!

TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon şubat ayında yüzde 4,81 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 54,44 oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş enflasyon hakkında ''Yüksek enflasyonun nedeni; maliyet artışları, enerji krizleri, döviz kurundaki ataklar… Bunların enflasyon rakamlarına etkisini daha yeni yeni görüyoruz. Petrol fiyatlarındaki maliyet artışı enflasyon rakamlarını etkiliyor. Ocak, şubat ve mart aylarında enflasyon rakamları yüksek gelmeye devam edecek’' değerlendirmesinde bulundu. Peki mart ayı kira artış oranı ne oldu?

MART AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE OLDU?

Mart ayı kira artış oranı 3 Mart Perşembe günü saat 10:00'da açıklanan şubat ayı enflasyon verilerine göre belli oldu. Enflasyon şubat ayında yüzde 4,81 artarak yıllık yüzde 54,44 seviyesine çıktı.TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Şubat ayında bir önceki aya göre %4,81 arttı. Böylece mart ayı kira artış oranı %25,98 oldu. 

Mart ayı kira artış oranı ne oldu? 2022 Mart ayı kira zammı hesaplama TÜİK açıkladı!

MART AYI KİRA ARTI ORANI HESAPLAMA

Şubat ayı enflasyon verileri ile kira artış oranı da belli oldu. TÜİK verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 54,44 oldu. Enflasyon rakamlarının arından gözler mart ayı kira artış oranı üzerinde etkili olacak TÜFE’ye çevrildi. Verilerin ardından mart ayı kira artış oranı %25,98 oldu. İşte mart ayı kira artı oranı hesaplama:

Ev Kirası: 1.000 TL

TÜİK TEFE TÜFE Mart 2022 Kira Artış Oranı: % 25,98

Mart Ayı Kira Zammı Tutarı: 259 TL

Mart Ayı Zamlı Kira Tutarı: 1.259,80 TL

GOLDMAN SACHS YILLIK ENFLASYON TAHMİNİ

TÜİK tarafından açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamları için bekleyiş tamamlanırken Goldman Sachs analistleri yıllık enflasyon tahminini açıkladı. Analistler Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 60'ı aşarak zirveyi göreceğini, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyesine ineceğini ifade etti.

Kurumun daha önceki tahmini enflasyonun Mayıs'ta yüzde 60 seviyesi etrafında zirveyi göreceği ve yıl sonunda yüzde 40'a ineceği şeklindeydi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...