Tgrt Haber
08 Temmuz 2022 13:02 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 13:09

Futbolun eski patronları suçsuz bulundu: Platini el konulan 2 milyonunu geri alacak!

FIFA eski Başkanı Blatter ve UEFA eski Başkanı Platini hakkında 'dolandırıcılık' ve 'zimmete para geçirme' suçlamasıyla açılan davada yeni gelişme yaşandı. İki eski yönetici davada suçsuz bulunurken, dönemin FIFA Başkanı Blatter'in aynı dönem Asbaşkanlık görevini yürüten Platini'ye ödediği 2 milyon İsviçre frangının yasa dışı olmadığına hükmedildi.

Futbolun eski patronları suçsuz bulundu: Platini el konulan 2 milyonunu geri alacak!
Platini,Blatter,FIFA,UEFA,soruşturma

FIFA'nın eski Başkanı Sepp Blatter ve UEFA'nın eski Başkanı Michel Platini hakkında, 'dolandırıcılık' ve 'zimmete para geçirme' suçlamasıyla ilgili açılan davada yeni gelişme yaşandı. Blatter ve Platini, İsviçre’de açılan davada suçsuz bulundu.

İsviçre basınında yer alan haberlere göre, Bellinzona Federal Ceza Mahkemesi, Blatter’in FIFA Başkanı olduğu 2011’de, dönemin FIFA Asbaşkanlığı görevini de yürüten Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre frangının yasa dışı olarak ödenmediği yönünde hüküm verdi. Karar sonrası Platini’nin, dolandırıcılık iddiaları nedeniyle el konulan parayı geri alacağı öğrenildi.

2011'DE BAŞLAMIŞTI

Söz konusu para gönderme olayının Şubat 20112de gerçekleştiği ortaya çıkarken 2015'te başlayan soruşturmanın iddianamesi Kasım 2021’de kabul edilmişti. Adı bir dönem başka skandallara da karışan 86 yaşındaki Blatter'e "dolandırıcılık, "kötü yönetim", "FIFA fonlarının zimmete geçirilmesi ve belgede sahtecilik", 67 yaşındaki Platini'ye ise "dolandırıcılık", "zimmete para geçirme", "Blatter'in iddia edilen kötü yönetimine suç ortağı olmak ve sahtecilik" suçlamaları yöneltilmişti.

FUTBOLDAN MEN CEZASI ALDILAR

2015'te ortaya çıkan skandal sonrası görevlerinden alınan iki yöneticiye de 8 yıl futboldan men cezası vermişti. FIFA Tahkim Kurulu daha sonra iki ismin cezasını 6 yıla indirmişti. Platini'nin ceza süresi, Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) yaptığı itiraz sonrası 4 yıla düşürülürken, FIFA ise söz konusu 2 milyon İsviçre frangının iadesi için dava açmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...