Tgrt Haber
19 Ocak 2014 10:13

Emniyet'ten Zekeriya Öz hakkında suç duyurusu

Savcı Zekeriya Öz, 17 Aralık operasyonları sırasında Organize Suçlar Müdürlüğü’nü bastı. Emniyet, ‘Tehdit ve gizliliği ihlal’den suç duyurusu yaptı.

Emniyet'ten Zekeriya Öz hakkında suç duyurusu
17 Aralık sürecinde, soruşturma sürerken,İstanbul Emniyet Müdürlüğü,İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz,,emniyetten öz hakkınbda suç duyurusu,

17 Aralık sürecinde, soruşturma sürerken önce polis şefleri görevlerinden alındı. 19 Aralık'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen dönemin İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çıktı.İddialara göre sorguları yapan emniyet yetkililerine, şüphelilere yöneltilecek soruları değiştirmemeleri, soruları veya soruşturmanın seyrini değiştirmeleri halinde kelepçelenerek tutuklanacaklarını ifade etti. Polisler ise soruların değiştirilmediğini belirtti.Öz, bu soruları istedi. Polis şefleri, sadece soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara ile bilgi paylaşabileceklerini söyledi.İtirazları dikkate almayan Öz, ısrarla soruların kendisine verilmesini talep etti. Polis şefleri de, soruları tutanak karşılığında Öz'e teslim etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de, Öz'ün, gerçekleştirdiği bu ziyarette görev yapmakta olan polisleri tehdit ettiğini ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğini belirterek İstanbul Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nın inceleme kararı verdiği cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Celal Karahakkında inceleme gerçekleştirilmesi için izin vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...