Tgrt Haber
27 Haziran 2021 18:50

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...

Son dakika gelişmesine göre; İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmeye yönelik genelgeyi yayımladı. Son genelgeye göre, pek çok işletmedeki kısıtlamalar kalkarken, yalnızca bir işletmede yasak devam ediyor. İşte genelgenin ayrıntıları...

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...
içişleri bakanlığı,kısıtlama,genelge

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama faaliyetlerinin hızlanması ve vakaların düşmesinin ardından normalleşme adımları başlıyor. İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşmeye ilişkin yeni genelgeyi 81 ilin valiliklerine gönderdi.

1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren hafta içi ya da hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması sona erecek.

FAALİYETLERİNİ DURDURAN İŞ YERLERİ YENİDEN AÇILIYOR

Genelgeye göre, Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacak. Tüm iş yerleri 1 Temmuz'dan itibaren, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre belirlenmiş açılış-kapanış saatleri arasında hizmet verebilecek. Yeme-içme yerlerinin açık/kapalı alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı 1 Temmuz'dan itibaren kısıtlanmayacak. Kovid-19'la mücadele kapsamında, temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymak kaydıyla, konaklama tesislerindeki kısıtlama ve tedbirlere 1 Temmuz itibarıyla son verilecek. 

Ayrıca park, bahçe, kamp, piknik/mesire alanı gibi yerlerde Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalar da 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılacak. 

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...

DÜĞÜNLERDE İKRAMA, KAHVEHANELERDE OYUNA İZİN ÇIKTI

Nikah/düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Kahvehanelerde uygulanan oyun oynama yasağı da 1 Temmuz'dan itibaren kalkmış olacak.

Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek. Köy düğünlerine 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren izin verilecek olup, belirtilen tarihten itibaren sokak düğünlerine (il, ilçe ve beldelerde) izin verilip verilmeyeceği İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurullarında kararlaştırılacak. Sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere ise daha önceden duyurulduğu üzere 1 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...

SANATÇILARA MÜJDE

Salgın döneminden ekonomik anlamda olumsuz etkilenen sanatçıları da sevindirecek haber geldi. Buna göre; konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyulması kaydıyla 1 Temmuz'dan itibaren yeniden izin verilecek. Hali hazırda konaklama tesislerinde saat 22.00’de, diğer yerlerde ise saat 21.00’de sona eren  müzik yayınları (canlı icra edilenler de dahil), bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren saat 24.00’e kadar yapılabilecektir.

Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılmak ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek.

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...

KISITLAMANIN KALDIRILMADIĞI TEK İŞLETME

Bakanlığın yayınladığı son genelgenin ardından birçok sektörde kısıtlamalar sona ererken, kısıtlaması kaldırılmayan tek yer nargile kafeler oldu. Faaliyet konusu "nargile salonu/kafesi" olan iş yerlerinin faaliyetlerine verilen ara yeni karar alınıncaya kadar devam edecek, hiçbir iş yerinde nargile servisi yapılamayacak.

KAMU KURUMLARINDA NORMAL MESAİYE GEÇİLİYOR

Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00­16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönülecek. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecek.

1 Temmuz'da başlıyor! İşte kısıtlaması kalkan yerler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...