Tgrt Haber
20 Aralık 2021 09:50

Gözler Kabine Toplantısı'nda: 2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplacak. Gözler asgari ücret eşiğinin ardından memur ve emekli zammına çevrildi. Kabine’de Omicron varyantı, yılbaşı tatili ve kısıtlaması gibi konular da yer alacak. Peki Kabine Toplantısı saat kaçta?

Gözler Kabine Toplantısı'nda: 2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?
kabine toplantısı,,memur zammı,,emekli zammı,,cumhurbaşkanı erdoğan,,omicron,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de yapılacak. Önemli kararların alındığı toplantının en önemli gündem maddesi 2022 emekli ve memur maaşı olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ''Düşük gelirli emeklileri gözeten bir düzenleme yapacağız. Bundan sonra yapacağımız çalışma, bütün emekli gruplarına yansıyacak'' açıklaması ardından 2022 memur ve emekli maaşı zammı gündeme geldi. İşte yılın son kabine toplantısında masaya yatırılacak konular. 

KABİNE'DE GÜNDEM 2022 MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI 

Geçtiğimiz hafta 2022 asgari ücret rakamı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Perşembe günü asgari ücretten damga ve gelir vergisini kaldırdıklarını ve 2022 asgari ücretin 4253 TL olacağını duyurdu. Vatandaşlar şimdi de 2022 emekli ve memur zammı için bekliyor. Yılın son kabine Toplantısının en önemli gündeme maddesinin 2022 emekli ve memur zammı olması bekleniyor. Yetkililer emekli maaşlarındaki artış oranının asgari ücretteki artıştan az olmayacağı görüşündeyken Vedat Bilgin geçtiğimiz hafta memura en az yüzde 30 zam yapacaklarını duyurdu. 

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Yeni yıl için geri sayım devam ederken vatandaşlar ''Yılbaşında kısıtlamalar olacak mı? 31 Aralık resmi tatil mi?'' sorusuna odaklandı. Omicron varyantı ve artan vaka sayıları nedeniyle gözler yılbaşı tatili için Sağlık Bakanlığı’na çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı’nda Omicron varyantı, aşılama oranı ve çalışmaları, koronavirüs tedbirleri hakkında sunum yapması bekleniyor. 

Cumartesi gününe denk gelen 1 Ocak 2022 tatil olacak. 31 Aralık Perşembe ise resmi tatil yılmadığı için yılbaşı tatili yalnızca hafta sonu olacak. Koca geçtiğimiz haftalarca Türkiye’de 6 Omicron varyantı görüldüğünü açıklamış ve süresi gelen vatandaşların 3 ayda hatırlatma dozu olması gerektiğinin altını çizmişti. 

Gözler Kabine Toplantısı'nda: 2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

OKULLAR ONLİNE EĞİTİME GEÇECEK Mİ? 

Öğrenciler ve veliler Omicron varyantı nedeniyle okulların online eğitime geçip geçmeyeceğini merak ediyor. 32 kez mutasyon geçirmiş Omicron varyantı daha hızlı bulaşması ve diğer varyantlardan daha ağır belirtiler göstermesi nedeniyle endişeye neden olurken sosyal medyada sık sık online eğitim kampanyası başlatılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kabine Toplantısı’nda okullardaki vaka sayıları ve tedbirler hakkında bilgilendirme yapacak. 

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA YAPILACAK? 

Önemli kararların alındığı Kaine Toplantısı 20 Aralık Pazartesi saat 15.00'te gerçekleşecek. Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını duyuracak. Ana gündemde 2022 memur ve emekli zammı, Omicron varyantı, online eğitim ve dolar/TL kurunda yaşanan hareketlilik yer alacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...