Tgrt Haber
05 Aralık 2019 12:20

5 milyon dolar değerinde nükleer madde ele geçirildi

Osmaniye’de jandarmanın yaptığı operasyonda piyasa değeri 5 milyon dolar olan “Selenyum 74” adlı nükleer madde ele geçirildi.

5 milyon dolar değerinde nükleer madde ele geçirildi
osmaniye,,nükleer madde,

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler İstanbul’dan Osmaniye’ye roket malzemesi, uçak yapımı, cam ve plastik üretiminde kullanılan Selenyum 74 adlı nükleer madde getirileceğinin ihbarını alınca harekete geçti. Bir yolcu otobüsü ile Osmaniye'ye gelen S.C. adlı kişi, Kurtuluş Mahallesi'nde İ.B. ile irtibata geçtiği sırada yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Yaklaşık 5 milyon dolar piyasa değer var

S.C. adlı kişinin yanında bulunan çantasında yapılan aramada piyasa değeri yaklaşık 5 milyon dolar olduğu değerlendirilen 475 gram ağırlığında “Selenyum 74” adlı nükleer madde bulundu.

5 milyon dolar değerinde nükleer madde ele geçirildi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na teslim edildi

Ele geçirilen madde Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna analiz yapılmak üzere ilgililere teslim edildi. Elementel Analiz Laboratuvarında X-lşını Floresans Spektrometresi ile yapılan analiz neticesinde maddenin, saf selenyum olduğu belirlendi.

5 milyon dolar değerinde nükleer madde ele geçirildi

Şüpheliler S.C. ve İ.B. hakkındaki adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...