Tgrt Haber
26 Ocak 2022 17:12

ABD Büyükelçisi Jeff Flake göreve resmen başladı

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından Türkiye’ye büyükelçi olarak atanan Jeff Flake’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu sunması ile birlikte göreve resmen başladı.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake göreve resmen başladı
Jeff Flake,abd büyükelçi

ABD’de Joe Biden yönetiminin Türkiye’ye büyükelçi olarak atadığı eski Senatör Jeff Flake göreve resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubu sunan Jeff Flake, eşi ve bazı elçilik mensupları ile fotoğraf çekildi. 

JEFF FLAKE KİMDİR?

Cumhuriyetçi olmasına rağmen 2020 başkanlık seçiminde Demokrat Partili Biden'ı destekleyen Flake, 2013-2019'da ABD Senatosunda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmış, 2001-2013'te de Temsilciler Meclisi üyeliği görevinde bulunmuştu. Flake, 2019'da eski Başkan Donald Trump'ın yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senato'dan emekli olmuştu. Emekliliğinin ardından, Trump'ı eleştirdiği Conscience of a Conservative (Bir Muhafazakarın Vicdanı) adlı kitap yazan eski Cumhuriyetçi Senatör, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Bu atamayla Biden yönetimi Amerikan dış politikası ve diplomasisinin en iyi geleneğini yeniden doğruluyor: Partizan politikaların iç mesele olarak kalması ve diğer ülkelerle ilişkilere karıştırılmaması gerektiği inancı. Amerikan dış politikası, partiler üstü olabilir ve olmalı. Bu benim inancım ve aynı zamanda taahhüdüm." ifadelerini kullanmıştı.Kongre'ye girmeden önce, Arizona'daki Goldwater Enstitüsünün icra direktörlüğü görevini yapan Flake, Brigham Young Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi derecelerine sahip. Flake evli ve beş çocuk babası.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake göreve resmen başladı

ABD Büyükelçisi Jeff Flake göreve resmen başladı

ABD Büyükelçisi Jeff Flake göreve resmen başladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...