Tgrt Haber
17 Şubat 2015 16:29

AFAD'ın lojistik merkezlerini Erdoğan açacak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 22 lojistik merkezi yarın açılacak. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması planlanıyor.

AFAD'ın lojistik merkezlerini Erdoğan açacak
AFAD, lojistik merkez, erdoğan,

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 22 lojistik merkezi yarın açılacak. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması planlanıyor. AFAD'dan yapılan açıklamada, hizmete alım töreninin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın saat 10.00'da, ATO Congresium'da yapılacağı bildirildi.  
Açıklamada, ihtiyaçların afet bölgelerine daha hızlı ve koordineli bir şekilde ulaştırılması için, AFAD mühendislerinin geliştirdiği bir afet lojistik modeli ile inşa edilen 27 merkezden 22'sinin tamamlandığı bildirildi.
Lojistik Merkezleri'nin yalnız Türkiye'ye değil, aynı zamanda coğrafyasındaki afetlerde de bölgesel bir güç olacağı ifade edilen açıklamada, konteynerlerin küresel dolaşım sertifikasına sahip olduğu ve dünyanın neresinde bir afet olursa deniz, kara, hava ve demiryoluyla ulaştırılacağı bildirildi. 
AFAD konteynerleri dakikalar içerisinde yola çıkacak
Afet sonrasında gereken çadır, battaniye, yatak ve mutfak setlerinin konteynerler içerisinde her an sevk edilmeye hazır şekilde bulunacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Olası bir afetin ilk saatinde, bir AFAD Afet Konteyneri 13 dakikada tıra yüklenecek ve afet bölgesine doğru yola çıkacak. Her bir AFAD konteynerinin bulunduğu yer, an be an uydu üzerinden takip edilecek. AFAD konteynerlerinin içindeki nem seviyesi dahi 7 gün 24 saat kontrol edilecek. AFAD Lojistik Merkezleri, afet anında afetzedelerin ihtiyaçlarının doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde karşılanmasını sağlayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...