Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 14:24

Afganlardan yürek burkan hikayeler: Yaşamak için kaçmak zorundayız

Türkiye'de yasa dışı gelmeleri sebebiyle ülkelerine geri gönderilen Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, geride bıraktıkları hayatları anlattı. Öldürülme korkusuyla Taliban'dan kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını belirten göçmenlerin hikayeleri yürekleri dağladı.

Afganlardan yürek burkan hikayeler: Yaşamak için kaçmak zorundayız
afgan,,göçmen,,düzensiz göçmen,,afganistan,,taliban,

Türkiye'nin İran sınırından ülkemize girerek Taliban'dan kaçmak istediklerini belirten Afganistanlı düzensiz göçmenler, arkalarında bbıraktıkları acılı hikayelerle yola koyuluyorlar. Düzensiz göçe geçit verilmeyen ülkemizde yakalanarak Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilen ve buradan da kendi ülkelerine yollanan göçmenlerin tek amaçları hayatta kalmak oluyor. 

Türkiye'nin İran sınırında, insan kaçakçılarının organizasyonuyla Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren düzensiz göçmenler, güvenlik güçlerince yakalanıyor. Yakalanan göçmenler, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne getiriliyor. Burada güvenlik ve sağlık taramasından geçen göçmenler, daha sonraki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine gönderiliyor.

Afganlardan yürek burkan hikayeler: Yaşamak için kaçmak zorundayız

"GÜVEN BULMAK İÇİN GELDİK"

Yaşadıklarını anlatan iki çocuk annesi Benevşe Mirzai, İran üzerinden gelirken çok sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Türkiye’ye dağlık alanlardan geldiklerini ifade eden Mirzai, “Türkiye, güvenli bir ülke ve biz de buraya güven bulmak için geldik. Biz de can güvenliğinden dolayı kaçmak zorunda kaldık. Eşim asker olduğu için öldürülecekti” dedi.

SAVAŞMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

2 ay önce ülkeden kaçtıklarını dile getiren Firuze Eşrefi ise ailesinden iki kişinin, savaşa katılmak istemediğinden dolayı öldürüldüğünü söyledi.

Afganlardan yürek burkan hikayeler: Yaşamak için kaçmak zorundayız

'AMERİKAN ASKERLERİNİN ŞOFÖRÜYDÜM"

2015-2017 yılları arasında Amerikan askerlerine şoförlük yaptığını söyleyen iki çocuk babası Fehim Musevi de mesleğinden dolayı Taliban’ın kendine sıkıntı çıkardığını ve ülkeden kaçmak zorunda olduğunu ifade etti.

Afganlardan yürek burkan hikayeler: Yaşamak için kaçmak zorundayız

Afganistan’daki insan kaçakçılarının kendilerinden kişi başı bin dolar alarak Türkiye sınırlarına kadar getirdiklerini dile getiren Musevi, yaklaşık bir aydır ülkesinden kaçtığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...