Tgrt Haber
26 Haziran 2021 20:31

Ağrıları geçsin diye belinden çamaşır ipi geçirdiler

Elazığ’da bel ağrıları nedeniyle hastaneye giden bir kişiyi tedavi eden doktor hastanın beline delik açılıp altından çamaşır ipi geçirildiğini görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Ağrıları geçsin diye belinden çamaşır ipi geçirdiler
Elazığ,çamaşır ipi,Bel,

Hayvancılıkla uğraşan 25 yaşındaki hastaya yaklaşık 2 yıl önce  'ankilozan spondilit' tanısı konuldu. Bunun üzerinden birçok tedavi yönetimi denenmesine rağmen hastanın ağrıları bir türlü geçmedi. Alternatif tıp adı altında hastaya deriden çamaşır ipi geçirilirken hastada ciddi enfeksiyon geliştiği için Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Noyan Dirlik’e yönlendirildi. Hastayı gören Dr. Dirlik ise, uygulanan yöntem karşısında şaşkınlık geçirdi.  Alternatif tıp adı altında hastaya iki delik açıldığı ve bunun sonucunda büyük bir enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı. Olay sonrası böyle bir vakayla ilk kez karşılaştığını belirten Dr. Dirlik, bu tür uygulamaların ölümcül sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

BELİNE İP GEÇİRDİLER

Hastanın genel durumu hakkında bilgi veren Dr. Dirlik, "Hastamız, genç ve beli ağrıyan bir hasta. Daha öncesinden bir 'ankilozan spondilit' tanısı almış. Beli ağrıdığı için çeşitli tedaviler almış ama fayda görmemiş. Ondan sonra bir alternatif tıp başvurmayı denemiş. Belinden bir ip geçirmişler. Hasta bana bu şikayetle geldi. Beline ip geçirildikten sonra başka bir doktora gitmiş, orada bir enfeksiyon olduğu görülmüş ve bana yönlendirildi. Ben gördükten sonra hastaya bunun çıkarılmasını önerdim, hasta kabul etti. Yakın zamanda planlayıp çıkaracağız. Hastanın şuanda acil bir işi olduğu için çıkaramıyoruz ancak en yakın zamanda çıkaracağız” dedi.

Ağrıları geçsin diye belinden çamaşır ipi geçirdiler

ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURABİLİR

İlk kez böyle bir vaka ile karşılaştığına ve tıpta böyle bir tedavi yönteminin olmadığına dikkat çeken Dr. Dirlik, “İplerin girdiği ve çıktığı yerlerde hafif bir iltihap, kızarıklık vardı. Ciddi bir şey yoktu ama orada bir enfeksiyon belirtisi vardı ve onun çıkarılması gerekiyordu. Tekrar ameliyat olacak, onu çıkaracağız inşallah. Şuan iki tane ihtimal var, biri hiçbir şey olmayabilir ve ömür boyu öyle de gidebilir, asıl bir korktuğumuz enfeksiyonun orada büyümesi sırta yayılmasıdır. Enfeksiyon giderek artabilir ve kana karışabilir. Kana karışırsa ölümcül sonuçlar olabilir” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...