Tgrt Haber
24 Aralık 2021 14:20

AK Parti ilçe binası önünde bomba paniği: Zaman ayarlı EYP imha edildi

İstanbul Zeytinburnu’nda AK Parti ilçe binası önüne bırakılan zaman ayarlı ve parça tesirli bomba imha edildi. Saldırı girişimi ile bağlantılı olduğu tespit edilen bir kişi güvenlik birimlerince her yerde aranıyor.

AK Parti ilçe binası önünde bomba paniği: Zaman ayarlı EYP imha edildi
İstanbul,Bomba,AK Parti,Patlayıcı

İstanbul Zeytinburnu AK Parti ilçe binasının önüne Salı günü gece saatlerinde bırakılan paket, ekipleri alarma geçirmişti. Karton pakette kutulu düzenek olduğunu tespit eden bomba uzmanları paketi kontrollü bir şekilde uzaktan patlatmıştı. Saldırıdan sonra ekipler tarafından yapılan incelemede, pakete ilişkin yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. Paketteki düzeneğin parça tesirli, el yapımı ve zaman ayarlı patlayıcı olduğu bildirildi.

EŞKAL BELİRLENDİ, YAKALANMASI AN MESELESİ

Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, paketi bölgeye bırakan şüpheliyi tespit edildiği ve eşkalinin de belirlendiğini bildirildi.Belirlenen eşkale uygun robot resmi çizilen ‘şüpheli’ her yerde aranırken, saldırı talimatını verenlerin kim ya da kimler olduğu güvenlik birimlerince çok yönlü olarak araştırılıyor. Öte yandan düzeneği kuran failin yakalanmasının ise an meselesi olduğu kaydedildi. 

MARDİN'DE DE HAİN GİRİŞİM ENGELLENDİ

Öte yandan, Mardin’de görevli bir jandarma uzman çavuşun aracının altına terör örgütü mensupları tarafından EYP yerleştirildiği tespit edildi. EYP, bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...