Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 23:29 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 23:41

Dolar düştü diye halay çekilen şehrimizde asgari ücrete zam gelince de aynı manzara ortaya çıktı

Milyonlarca işçinin merakla beklediği zamlı asgari ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kamuoyuna duyurdu. Yüzde 30 zam yaptıklarını açıklayan Erdoğan, yeni asgari ücretin 5 bin 500 TL olduğunu söyledi. Alınan zam kararı birçok işçiyi sevindirirken, bir ilimizde yeni asgari ücret halaylarla kutlandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Dolar düştü diye halay çekilen şehrimizde asgari ücrete zam gelince de aynı manzara ortaya çıktı
asgari ücret,Şanlıurfa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5bin 500 lira olduğunu açıkladı. Yapılan bu zammın ara zam olduğunu ve esas zammın aralık ayında kararlaştırılacağını belirten Erdoğan, asgari ücretteki artışla birlikte memurlara da gelir vergisinden dolayı 300 lira artış olacağını söyledi.

FABRİKA ÇALIŞANLARI HALAY ÇEKTİ

Şanlıurfa'daki bir tekstil fabrikası çalışanları kararı büyük bir sevinçle karşıladı. Fabrika çalışanları asgari ücretteki yükselişi, patronları ve Şanlıurfa OSB Bölge Müdürü Osman Oktay'ın da katıldığı etkinlikte halay çekerek kutlandı.

Şanlıurfa OSB resmi sosyal medya hesabından da geceye ilişkin fotoğraflar, "Firma ortakları, çalışanlarına moral motivasyon gecesi düzenleyerek, aynı zamanda asgari ücrete gelen zammı birlikte kutladı." yorumuyla yayınlandı.

DOLARIN DÜŞÜŞÜNÜ DE HALAYLA KUTLAMIŞLARDI

Şanlıurfa'da bir grup esnaf aralık ayında dolar kurunun 18 lira seviyelerinden 12 liraya düşmesini davul ve zurnalarla kutlamıştı. Haşimiye Meydanı'nda toplanan kalabalık, dolar düştüğü için bir süre halay çekmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cenap çoban 3 Temmuz 2022 00:30

Ben bu fabrikada çalışıyorum DECENT MODA zam geleceğini herkes biliyordu zaten bu güzel gece için patronumuz öncede ayarlamış sıra gecesi eşliğinde asgari ücretin zam ile alakası yoktur yalan haber Urfa OSB genel müdürlüğüne yazıklar olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...