Tgrt Haber
29 Aralık 2021 12:12

Asiye'ye saldıran pitbulların sahibini fotoğraflar ele verdi! 7 gün sonra tutuklandı

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırarak küçük çocuğun ağır yaralanmasına sebep olan pitbull cinsi iki köpeğin sahibi ortaya çıktı. Köpeklerin kendilerinin olduğunu inkar eden Mustafa Elibol'un sekreteri Süheyla Kurçak da, olaydan 7 gün sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kurçak'ın köpeklerin sahibi olduğunu sosyal medya fotoğrafları ele verdi. Öte yandan yoğun bakımdan çıkarak normal servise alınan Asiye'nin ailesiyle konuşabildiği ve hayati bulgularının stabil olduğu öğrenildi.

Asiye'ye saldıran pitbulların sahibini fotoğraflar ele verdi! 7 gün sonra tutuklandı
asiye ateş,pitbull,sahibi,pitbull saldırısı

Gaziantep’te basketbol sahasında 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan ve sayısız oeprasyon geçiren Asiye Ateş uyandırıldı. Tüm ülkeyi hüzne boğan küçük kızın sağlık durumu her geçen gün iyiye giderken yasak ırk olan pitbull köpeklerini saldırgan şekilde yetiştiren sahipleri de ortaya çıktı. Başta inkar eden ancak sonradan sosyal medyada paylaştığı onlarca fotoğrafla kendilerini ele veren sahiplerden Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak tutuklandı. Sabah saatlerinde yoğun bakımdan normal servise alınan Asiye'nin hayati bulgularının stabil olduğunu açıklayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, küçük çocuğun ailesiyle iletişime geçtiğini ve konuşmaya başladığını açıkladı.

'KASTEN YARALAMAYA SEBEP OLMA'

Gaziantep’te 4 yaşındaki Asiye Ateş’in ağır yaralandığı Pitbull saldırısından köpeğin asıl sahipleri olayın ardından 7 gün geçtikten sonra tutuklandı. Seyri Antep Sitesi’nin yöneticisi Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak, yeni deliller eşliğinde yeniden gözaltına alındı. Mustafa Elibol ile Süheyla Kurçak, savcılık tarafından yapılan soruglarından sınra çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikte; ‘kasten yaralanmaya sebep olma’ suçundan tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 5’e yükselirken önceden yürütülen soruşturma kapsamında Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can da tutuklanmıştı.

Asiye'ye saldıran pitbulların sahibini fotoğraflar ele verdi! 7 gün sonra tutuklandı
Köpeklerin kendisinin olduğunu inkar eden Süheyla Kurçak

AİLEYİ SUÇLU GÖSTERMEK İÇİN SERVİS EDİLDİ

Yeni Şafak'ın haberine göre, Seyri Antep Sitesi’nin yöneticisi Mustafa Elibol’un sekreteri Süheyla Kurçak’ın saldırgan Pitbullarla çok sayıda resmi bulunuyor. Küçük Asiye’nin köpeklerle resmini de ailenin çektiği iddia ediliyordu. Ancak aile bu resimlerin kendileri tarafından çekildiği iddialarını reddediyor. Resimlerin başkaları tarafından çekildiğini ve aileyi suçlu göstermek için servis edildiği belirtiliyor.

ÇOCUĞUM GİBİ DEDİ, BİR KEZ BİLE ARAMADI

Köpeğin sahibi olduğu iddia edilen site yönetici Mustafa Elibol olayın ardından Asiye’nin babası Hüseyin Ateş’i işten atmıştı. Elibol, basına yaptığı açıklamada da “Asiye’yi çocuğu gibi gördüğünü” söylemişti. Ancak Elibol’un Asiye’nin ailesi ile hiç ilgilenmediği, arayıp geçmiş olsun dileğinde bile bulunmadığı belirtiliyor.

Asiye'ye saldıran pitbulların sahibini fotoğraflar ele verdi! 7 gün sonra tutuklandı
Genç kadını sosyal medya fotoğrafları ele verdi.

AVUKATA TELEFON YAĞMURU: DAVADAN VAZGEÇ

Ayrıca ailenin, köpeğin sahibi olduğu belirtilen Mustafa Elibol’a ceza davası açmasını engellemek için de her yola başvuruluyor. Gönüllü olarak ailenin savunmasını üstlenen Av. Ayşenaz Çimen, bu kararından vazgeçirmek isteyenlerin kendisini telefon yağmuruna tuttuğunu belirtiyor.

"ART NİYETLİ OLDUKLARINI GÖSTERİYOR"

Asiye’nin ailesine dava açtığı için tepki toplayan SOHAYKO Derneği ile ilgili de tartışmalar devam ediyor. Dernek yetkilileri ise “Sadece Asiye’nin ailesine değil köpeğin sahiplerine, site yönetimine ve ihmali olduğunu düşündüğümüz kamu görevlilerine de dava açtık’” diyerek savunma yaptı. Dernek yetkilileri ayrıca köpeğin Asiye’ye karşı kışkırtılmış olabileceğini öne sürdü.

Gönüllü olarak ailenin avukatlığını üstlenen Ayşenaz Çimen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bütün sağlık ekiplerinin Asiye ile yakından ilgilendiğini belirterek teşekkür etti. Çimen şunları kaydetti: “Bizlere düşen bu hassas süreçte Asiye’nin ailesinin yanında olmak. SOHAYKO’nun Asiye’nin annesi ve babası hakkında şikayetçi olduğunu öğrendik. Gerçekten çok üzüldük, sivil toplum kuruluşlarının Asiye’nin ailesinin yanında olması gerekirken bu şekilde hareket etmeleri art niyetli olduklarını göstermektedir. Asiye’nin avukatı olarak bütün hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğim. Asiye’ye bunu yasatanların ceza alması için elimden geleni yapacağım.

Asiye'ye saldıran pitbulların sahibini fotoğraflar ele verdi! 7 gün sonra tutuklandı

ASİYE'DEN GÜZEL HABER

Öte yandan, Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş servise alındı. Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli, Türkiye'de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibinin doku naklettiği Asiye'nin tedavisine devam ediliyor.

Yoğun bakım ünitesindeki çocuk, servise alındı. Anne Zeynep ile baba Hüseyin Ateş, kızlarını serviste görme imkanı buldu. Asiye'nin, ailesiyle konuşabildiği öğrenildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, yaptığı açıklamada, Asiye'nin servis koşullarında takip ve tedavisinin devam ettiğini dile getirdi. Çete, "Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi olup, hayati bulguları da stabil seyretmektedir." dedi.

"KIZIMI SAĞLIKLA GÖRMEK EN BÜYÜK HAYALİMİZ"

Baba Ateş, kızını serviste görünce mutlu olduğunu, sağlığına kavuşması için doktorların ellerinden geleni yaptığını söyledi. Kızının bazen uyuduğunu anlatan Ateş, "Kızımı sağlıklı görmek en büyük hayalimiz." ifadesini kullandı.

Öte yandan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, minik Asiye'yi ziyaret ettiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...