Tgrt Haber
25 Şubat 2021 13:25

ATAK’ın Emniyet'e ilk teslimi gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı projesiyle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK’ın Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilk teslimi gerçekleştirildi.

ATAK’ın Emniyet'e ilk teslimi gerçekleştirildi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir

Teslim törenine, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Türk Uzay ve Havacılık Sanayi Genel Müdürü Temel Kotil ve yetkililer katıldı.

ATAK’ın Emniyet'e ilk teslimi gerçekleştirildi

Saatte 281 kilometre azami seyir hızına, 537 kilometre menzile sahip olan T129 ATAK helikopteri, 3 saat havada kalabiliyor. Lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış olan T129 ATAK helikopteri kullanıldığı alanlarda değişkenlik göstererek, taarruz, silahlı keşif, silahlı koruma, derin taarruz, hassas angaje, silahlı destek, hava savunma sistemlerini tahrip, emniyet/meskun mahal muharebesi rolleri üstlenebiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, T129 ATAK Helikopterinin, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine girdiğini belirterek, “Teslimi yapılan helikopterler yakın dönemde güvelik güçlerimizin operasyonlarında etkin rol oynamış, sahip oldukları yeteneklerle bir kuvvet çarpanı olmuşlardır. Ülkemizde helikopter sanayii altyapısının kurulmasında çok önemli bir kilometre taşı olan ATAK projesi kapsamında başta merkezi görev bilgisayarı olmak üzere çok sayıda milli ekipman ve silah sisteminin yurt içinde üretimi gerçekleştirilmektedir” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...