Tgrt Haber
07 May 2021 18:49

Ayasofya Camii’ne ilk mahya asıldı

24 Temmuz 2020’de kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadete açılan Ayasofya Camii’nde ilk mahya asıldı.

Ayasofya Camii’ne ilk mahya asıldı
Ayasofya Camii

24 Temmuz 2020’de 87 yıllık özlemin sona ermesi ile birlikte Ayasofya ibadete açılmıştı. Ramazan ayı birlikte Ayasofya Camii mahyayla taçlandı.  Tarihi anlar drone ile görüntülendi. 87 yıl sonra Kadir Gecesi öncesi asılan ilk mahyada "La ilahe illallah" yazıyor. 

 

MESLEĞİN SON USTASI TAKTI

Ayasofya'nın ilk mahyasını ise mesleğin son ustası Kahraman Yıldız taktı. Yıldız yaptığı açıklamada  “15-20 günden beri İstanbul Valiliği’nin kontrolünde Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde mahya takımını yapmaya çalışıyoruz. Bu 15-20 günde diğer camilerimizin mahyalarını astık, ikinci üçüncü mahyaları astık. Edirne ve Bursa’daki yazılarımızı da astık. Akşamları kalan zamanlarda da Ayasofya takımının çalışmalarını yaptık. Nihayet bu takımı yapabildik. Daha bir saat önce bu takım hazırlandı. Bugün de Allah izin verirse buraya asacağız. Mahyamızla birlikte “La İlahe İllallah” yazacağız. 45- 50 yıldır Sultan Ahmet Camii’nde ve diğer camilere de mahya asıyorum. Ayasofya’ya bakardık önceden gerçekten Ayasofya büyük bir cami. Tek ceremesi var büyük bir cami. Buda bugün bize nasip oldu. Kazasız belasız bitirebilirsek ‘La ilahe illallah’ yazacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...