Tgrt Haber
22 Kasım 2021 11:57

Bakan Dönmez'den İmamoğlu'nun 'Kış saati' çıkışına rakamlarla cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Kış saati uygulaması tasarrufa yol açmadı' çıkışına rakamlarla cevap verdi. Dönmez, 2016'dan beri toplam elektrik tasarrufunun 6,82 milyar kilovatsaat olduğunu açıkladı.

Bakan Dönmez'den İmamoğlu'nun 'Kış saati' çıkışına rakamlarla cevap
enerji,Fatih Dönmez,Elektrik,Kış saati

Türkiye'de 2016'dan bu yana uygulanan sabit saat uygulaması tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Kış saati uygulaması tasarrufa yol açmadı' diyerek sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise kış saati uygulamasına başladığımız 2016'dan bu yana toplam elektrik tasarrufunu İmamoğlu'nun iddialarına rakamlarla karşılık verdi.

6,82 MİLYAR KİLOVATSAAT TASARRUF

Dönmez, "Kış saati uygulamasına başladığımız 2016'dan beri toplam elektrik tasarrufu 6,82 milyar kilovatsaat oldu. Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira. Bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Lütfen herkes kendi işiyle meşgul olsun. İşleri ile gündeme gelemeyenlerin tek işi sağa sola sataşmak." ifadelerini kullandı.

"BİZİM İŞİMİZ MEMLEKET, GÜCÜMÜZ İNSAN"

Herkesin kendi işiyle meşgul olmasını söyleyen Dönmez, "İşleriyle gündeme gelemeyenlerin tek işi var. O da sağa sola sataşmak. Bizim böyle işlerle işimiz olmaz. Bizim işimiz memleket, gücümüz insanımız." ifadelerin kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...