Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 21:23

Çavuşoğlu: Manavgat'ta yangını yarın tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta devam eden yangın ile mücadele çalışmalarına ilişkin, "Bugün güçlü olduğu halde durdurmayı başardık. Yarın tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz" dedi.

Çavuşoğlu: Manavgat'ta yangını yarın tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz
Mevlüt Çavuşoğlu,,yangın,,Manavgat,

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta devam eden yangın ile mücadele çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, "Bugün düne göre daha iyi durumdayız. Yangının daha ileriye gitmesini havadan ve karadan müdahaleler sayesinde durdurduk" diye konuştu.

'YARIN İÇİN DAHA UMUTLUYUZ'

Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Havadan ve karadan 1832 araçla yangına müdahale ettik. Aynı şekilde 6 bin 511 kişi sahada yangınla mücadele etti. (Antalya'daki yangınlar) Bugün hava unsurlarımız 1650 sorti yaptılar. Bugüne kadar 770 vatandaşımız yaralandı, etkilendi. 757'si taburcu edildi, 6 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri yok. Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek."

'YARIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALMAYI HEDEFLİYORUZ'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, rüzgarın azalmasına ilişkin, "Bugün güçlü olduğu halde durdurmayı başardık. Yarın tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

'TESPİTLERİMİZE GÖRE 1352 AĞIR HASARLI BİNA VAR'

Çavuşoğlu, "Tespitlerimize göre 1352 ağır hasarlı, yıkılan ya da yıkılması gereken bina var. Bağlantılı bölümleri saydığımızda bu 2 bin 164 ünite demektir." ifadelerini kullandı.

'1055 AİLEYE 17 MİLYON LİRA ÖDEME YAPILDI'

Bakan Çavuşoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"ABD'den iki helikopter gönderme teklifi oldu, detaylarını çalışıyoruz. 1055 aileye 17 milyon lira ödeme yapıldı. Hasar tespit yapılan mahallelerde vatandaşlara maddi yardımları hızlı bir şekilde ulaştıracağız"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...