Tgrt Haber
27 May 2021 06:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'nın 4 yeni üyesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun 4 yeni üyesini belirledi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSK'nın 4 yeni üyesini açıkladı
cumhurbaşkanı erdoğan,HSK

Atama kararlarının tamamı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na atadığı 4 ismi açıkladı.

Halil Koç, Mehmet Akif Ekinci, İbrahim Kolcu ve Ömer Faruk Yıldırım, Erdoğan’ın HSK üyeliklerine seçtiği isimler oldu.

TBMM Genel Kurulu tarafından Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelikleri için 25 Mayıs’ta yapılan seçim sonucuna göre, kesinleşen görev dağılımları da yine Resmi Gazete’de yer aldı.

Gece yapılan atama ve görev yeri değişikliklerinde son olarak, adli ve idari yargıda görev yapan 3 bin 70 hakim ve savcılar vardı. 2 bin 582'si adli yargı, 488'i de idari yargı üyesinin yeni görev yerleri de açıklanarak yürürlüğe girdi.

Kararda, Anayasa'nın 159'uncu maddesi ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Kanunu'nun 18 ila 20'nci maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulunun 25 Mayıs'taki 83'üncü birleşiminde yapılan seçim sonucunda Ergün Şahin (Yargıtay üyesi), Ömür Topaç (Yargıtay üyesi), Sinan Esen (Yargıtay üyesi), Aysel Demirel (Danıştay üyesi), Cumhur Şahin (öğretim üyesi), Bilal Temel (avukat) ve Hamit Kocabey'in (avukat) TBMM tarafından HSK üyeliklerine seçildiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...