Tgrt Haber
14 May 2021 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör devleti sınırlarını aştı

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına Türkiye’den tepki gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilere yönelik zulme görmezden gelenlere tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör devleti sınırlarını aştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İsrail,gazze,filistin

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik zulmüne dünya tepkisiz kaldı. Türkiye bu görmezden gelen ülkelere karşı gerek telefon diplomasisi gerek yaptığı açıklama ile Filistinlilerin yanında olduklarını her fırsatta dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklama ile terör devleti İsrail’e bir kez daha tepki gösterirken, dünyadan tepki gelmese de görmezden gelseler bile İsrail’in zulmüne karşı eyvallah demeyeceklerini söyledi.

"TERÖR DEVLETİ SINIRLARINI AŞMIŞ DURUMDA"

Erdoğan, "Dün Suriye sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna nasıl izin vermemişsek bugün de Mescid-i Aksa'nın mahremiyetine uzanan ellere aynı kararlılıkla karşı çıkıyoruz. İsrail'in Filistin şehirlerinde ve Kudüs'te sergilediği saldırganlığa karşı çıkmak insanlığın tamamının namus borcudur. İsrail'in döktüğü kanlara, yaptığı saygısızlığa sessiz kalarak veya açıkça arka çıkarak ortak olanlar bir gün sıranın kendilerine geleceğini bilmelidir. Kudüs gibi hem Müslümanların hem Hristiyanların hem de Musevilerin kutsal mekanlarını bünyesinde barındıran bir şehri fütursuzca yağmalamaya kalkan bu terör devleti artık tüm sınırları aşmış durumdadır. (İsrail'in saldırılarına karşı) Hangi inançtan, hangi kökenden, hangi meşrepten olursa olsun her devleti, her kurumu bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...