Tgrt Haber
14 Haziran 2021 21:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütlerine verilen destek sonlandırılmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ndeki liderlerle ve ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Müttefiklerimize terör örgütü PKK/PYD'ye verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütlerine verilen destek sonlandırılmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Joe Bıden,ABD,NATO Zirvesi,NATO görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de NATO Zirvesi ve ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel istikrarın muhafazsında NATO'nun üstlenmesi gerektiğini, dönemin sorumluluktan kaçma olmadığını elini taşın altına koyma dönemi olduğunu vurguladı.

"PKK/PYD'YE VERİLEN DESTEK SONLANDIRILMALI"

Erdoğan, Biden'la yaptığı görüşmede PKK/PYD'ye verilen desteğin sonlandırılmasını istediklerini söyledi. "Müttefiklerimize terör örgütü PKK/PYD'ye verilen desteğin sona erdirilmesi gerektiğini bir kez daha dile getirdik." diyen Cumhurbaşkanı, PKK'nın Afrin'de yaptığı son katliamı bir kez daha lanetledi.

"S-400 DÜŞÜNCEMİZ AYNI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı baş başa görüşmede, iki müttefike ve stratejik ortağa yakışır şekilde ilişkilerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındığı belirtti. Erdoğan, "Ortak çıkarlara sahip olduğumuz alanlardaki iş birliği imkanlarını yapıcı bir yaklaşımla ele aldık. S-400'de bizim düşüncemiz daha önce neyse, aynı düşünceyi Sayın Başkan'a (Biden) ifade ettim, F-35 konusunu da aynı şekilde ifade ettim." ifaddelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...