Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 07:05 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 07:15

Bekçilerin mesai saatlerine düzenleme: Artık gündüz çalışmayacaklar

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çarşı ve mahalle bekçileriyle ilgili yeni düzenleme geldi. 81 ile gönderilen genelgeye göre, bekçiler sadece gece görev yapacak. Çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatlerine göre bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bekçilerin mesai saatlerine düzenleme: Artık gündüz çalışmayacaklar
bekçi,emniyet

Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilerin çalışma saatlerini yeniden düzenledi. Düzenlemeye göre, çarşı ve mahalle bekçileri artık gündüz saatlerinde görev yapamayacak. Sadece gece saatlerinde görevde olacak.

HAFTADA 40 SAAT

Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilerin haftalık çalışma süresini de 40 saatle sınırlandırdı. Günlük çalışma saatleri, görev bölgesindeki güneşin batış ve doğuş saatleri esas alınarak bu aralıktaki zaman dilimi içerisinde belirlenecek.

Bekçiler, emniyet ve asayişin gerektirdiği haller, kamu düzeni ile görevi etkileyen zorunluluk halleri haricinde mesai saatleri dışında çalıştırılamayacak.

81 ile gönderilen genelgeye göre; olağanüstü hal, terör, toplumsal olaylar gibi durumlarda Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi ve Bakanlık Onayı ile çalışma saatlerinde değişiklik yapılabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...