Tgrt Haber
18 Haziran 2022 13:29 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 13:39

İstanbul Havalimanı ödüle doymuyor! 5 yıldız aldı 

İGA İstanbul Havalimanı, en önemli havacılık kuruluşları arasında olan Skytrax'in değerlendirmesine göre 2020'de aldığı "5 Yıldızlı Havalimanı" ödülünü bu yıl da sürdürdü. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
İstanbul Havalimanı ödüle doymuyor! 5 yıldız aldı 
İstanbul Havalimanı,2022 World Airport Awards

İGA İstanbul Havalimanı, son dönemde almış olduğu uluslararası ödüllerle Türk havacılığının gururu olmaya devam ediyor. En önemli havacılık kuruluşları arasında gösterilen Skytrax'in değerlendirmesine göre 2020'de aldığı "5 Yıldızlı Havalimanı" ödülünü bu yıl da kazandı. 

İGA İstanbul Havalimanı, "2022 World Airport Awards" kapsamında da "Dünyanın En Aile Dostu Havalimanı", "Dünyanın En İyi Alışveriş Deneyimi Sunan Havalimanı" ve "Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı" uluslararası ödüllerini kazanarak Türk havacılığını zirveye taşıdı. İGA İstanbul Havalimanı "Dünyanın En İyi Havalimanları" listesinde de büyük bir ilerleme kaydederek 8. sırada yer aldı. Skytrax tarafından "5 Yıldızlı Havalimanı" olarak 2020 ve 2022'de tescil edilen İGA İstanbul Havalimanı, 2022 World Airport Awards ödüllerinde de 550 havalimanını geride bırakarak üç ödülün sahibi oldu.

5 YILDIZI TESCİLLEDİ 

Ödüller, 8 aylık anket döneminde 100'den fazla milliyeti barındıran havalimanı müşterisi tarafından Dünya Havalimanı Anketi vasıtasıyla belirleniyor. Anket; check-in, transferler, alışveriş, güvenlik, göçmenlik bürosundaki denetimleri kapsarken, havalimanı hizmeti ve ürün temel performans göstergeleri genelinde de müşteri deneyimi değerlendiriliyor. İGA İstanbul Havalimanı'nın yolcu deneyimindeki mükemmelliği en üst not olan 5 yıldızla tescillenmiş oldu.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BAZ ALINIYOR

Skytrax denetmenleri,  İGA İstanbul Havalimanı'nın giden yolcu, transfer yolcu ve gelen yolcu deneyimini etkileyen otopark, toplu ulaşım, web sitesi, mobil uygulama, güvenlik-pasaport kontrol, temel yolcu hizmetleri, mağazalar, yeme içme alanları, bagaj alımi gibi her temas noktasını deneyimleyerek bu noktalarda sunulan hizmeti, hizmete erişim kolaylığını, yolcu konforunu titizlikle inceledi.

İGA Dijital Hizmetler ve Ticaret'ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, İGA İstanbul Havalimanı olarak, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmeyi sürdürdüklerini kaydederek "Henüz çok genç bir kurum olmamıza karşın yolcularımıza sağldığımız hizmet kalitesi ikinci kez Skytrax gibi dünya çapında önemli bir havacılık otoritesi tarafından tescillenmiş oldu. İGA olarak, ulaştığımız yolculuk memnuniyeti seviyesini günden güne yukarılara taşıyoruz. Bu yaklaşımımız sayesinde uluslararası otoritelerce ödüllendirilmeye devam ediyoruz” dedi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...