Tgrt Haber
15 Ekim 2021 17:42

İzmir’i sağanak vurdu, sokaklar göle döndü

Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı sağanak İzmir'de etkisini gösterdi. Aşırı yağış nedeniyle sokak ve caddeler adeta göle dönerken vatandaşlara sel uyarısı yapıldı. Öte yandan kentte vapur seferleri de iptal edildi.

İzmir’i sağanak vurdu, sokaklar göle döndü
İZMİR,SAĞANAK,YAĞMUR

İzmir'de etkili olan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Aniden başlayan sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir’e yaptığı uyarıların ardından kentte sağanak yağış etkili oldu. Urla ilçesinde, öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle caddeler göle döndü. Bazı noktalarda araçlar yarım metre sulara gömüldü, trafik durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda saçakların altına gizlendi.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, dün yaptığı uyarıda sağanak yağışların; Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes, Selçuk, Güzelbahçe, Narlıdere, Karabağlar, Gaziemir, Balçova ve Konak) çok kuvvetli ve şiddetli (51-110 kg/m2) olmasının beklendiğini bildirmişti.

İzmir’i sağanak vurdu, sokaklar göle döndü
İzmir'de araçlar göle dönen yollarda ilerlemekte zorlandı.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

İzmir'de olumsuz hava şartları nedeniyle vapur seferleri yeniden iptal edildi. İZDENİZ AŞ'den yapılan açıklamada, hava ve deniz koşullarında yaşanan olumsuzluk nedeniyle vapur seferlerinin geçici süreyle iptal edildiği bildirildi.

Kentte etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak nedeniyle vapur seferlerine bugün saat 10.00'dan 11.00'e kadar ara verilmişti.

MUĞLA'DA VAPUR BATTI

Muğla’nın sahil kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle saat 06.00 sıralarında batan tekne kurtarılmadı. Teknenin fırtına durduktan sonra kurtarılacağı belirtildi.

Kıyı Ege sahillerinde olduğu gibi Datça ilçesinde de etkili olan ve zaman zaman saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Datça limanında bağlı olan teknelerden biri önce sürüklendi. Ardından kayalıklara çarparak su alan Ahmet ve Can Akkuş’a ait 10 kişilik lüks tekne batmıştı. Tekneyi kurtarmak için bölgeye gelen iş makineleri önce sahil kenarındaki duvarı yıktı. Ardından halatla kıyıya çekilmek istenen tekne olumsuz hava koşulları nedeniyle kurtarılamadı. Teknenin fırtına dindikten sonra kıyıya çekilerek kurtarılacağı öğrenildi.

İzmir’i sağanak vurdu, sokaklar göle döndü
Muğla'da tekne battı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...