Tgrt Haber
10 Şubat 2014 16:07

Kaybettiği kimliği hayatını kararttı

Kaybettiği kimliğiyle adına alışveriş merkezi açılan, bankalardan 200 bin lira kredi çekilen, 45 yaşındaki Fatma Asan, dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

Kaybettiği kimliği hayatını kararttı
antalya, kaybettiği kimlik, Kaybettiği kimliği hayatını kararttı, fatma asan,

Antalya'da 7 yıl öncekaybettiği kimliğiyle hayatı boyunca hiç gitmediği Ankara'da adına alışveriş merkezi açılan, çeşitli bankalardan 200 bin lira kredi çekilen, tarlalarına ve maaşına haciz konulan 45 yaşındaki Fatma Asan, kimliğiyle dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanmasını istiyor. Döşemealtı ilçesi, Bıyıklı köyünde yaşayan iki çocuk annesi 45 yaşındaki Fatma Asan'ı 7 yıl önce arayan bir kişi, Ankara'da telefon satıcısı olduğunu ve 8 bin liraya aldığı cep telefonlarının borcunu ödemesi gerektiğini söyledi. Duyduklarına şaşıran Asan, telefondaki kişiye hayatı boyunca hiç Ankara'ya gitmediğini ve yeni telefon da almadığını belirtti. Bir yanlışlık olduğunu düşünen Asan, eve üst üste gelen banka borçlarıyla sarsıldı.  
Kendi kimliğiyle Ankara'daki bankalardan kredi çekildiğini öğrenen Asan, evinde yaptığı aramada kimliğinin kaybolduğunu fark etti. Asan'ın kimliğine kendi fotoğrafını yapıştıran dolandırıcılar, kadının adına Etimesgut'ta bir alışveriş merkezi kurdu ve 7 yılda çeşitli bankalardan 200 bin lira kredi çekti. Çeşitli televizyon yayınları ile internet hizmeti sağlayan şirketlere de abone olan dolandırıcılar nedeniyle Asan'ın maaşına ve üzerine kayıtlı tarlalarına haciz konuldu.  Asan hakkında çeşitli mahkemelerde 9 dava açıldı. Bu davalar nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkartılan Asan, polis merkezinden cezaevine götürülürken yakınlarının kefalet parasını ödemesiyle serbest kaldı. Asan, dolandırıcılar ve sahte kimlik ile kendisi adına kredi veren bankalar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  
Yaşadıklarına hala inanamadığını ifade eden Fatma Asan, şöyle konuştu: "7 yılda başıma gelmeyen kalmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum, mağdurum. Ankara'nın yolunu dahi bilmiyorum. Gittiğim en uzak yer İzmir'dir. Oraya da oğlumun askerliğinden dolayı gittim. Eve gelen postacıdan ve her telefondan korkar hale geldim. Muhtar arayınca, telefon gelince 'eyvah!' diyorum. Allah'tan benim imzam ile dolandırıcıların imzası birbirini tutmuyor." Asan, tek isteğinin; kendi kimliğiyle dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...