Tgrt Haber
20 Ağustos 2021 12:08

Son dakika: Terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Said Hasan öldürüldü

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK’nın işgali altındaki Sincar bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda PKK mensuplarından YBŞ Genel Sorumlusu Seyit Kod adlı Hasan Said Hasan’ı etkisiz hale getirdi.

Son dakika: Terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Said Hasan öldürüldü
PKK,MİT,ırak,sincar

Son dakika haberi...Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK’ya bir darbe daha vurdu. Irak'ın kuzeyinde PKK’nın sözde sorumlularından Hasan Said Hasan öldürüldü. 

Üst düzey örgüt mensuplarının katıldığı “PKK Ocağı”nda ve Mazlum Doğan İdeolojik Akademisi'nde eğitim gören Hasan Said Hasan, PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesiydi ve Irak Devleti’nce bölücü faaliyetlerinden dolayı aranmaktaydı.

ADIM ADIM İZLENDİ

Sincar Halkı üzerinde hâkimiyet kurmak isteyen gayrimeşru odaklarla işbirliği yaparak, söz konusu terör odaklarının Yezidi Halkı üzerinde tahakküm kurmasına aracılık eden ve teröre hizmet eden YBŞ Genel Sorumlusu Seyit Kod Hasan Said Hasan’ı MİT söz konusu faaliyetleri doğrultusunda hedef listesine aldı.

Son dakika: Terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Said Hasan öldürüldü

MİT'TEN NOKTA ATIŞI

MİT’in sahadaki ajanları vasıtasıyla, PKK’nın Sincar’da faaliyet gösteren kolu YBŞ’nin Genel Sorumlusu olan Hasan Said Hasan’ın; örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarının yanı sıra Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikallerini organize ettiği, çocuk yaştaki Yezidilerin PKK’ya kazandırılması ve örgütsel eğitim alması faaliyetini planladığı tespit edildi.

Son dakika: Terör örgütü PKK'nın sözde sorumlusu Said Hasan öldürüldü

Hasan Said Hasan’ı izlemeye alan MİT; üst düzey diğer PKK mensupları ile Sincar’da bir araya geldiği haberini alması üzerine operasyon kararı aldı ve hedefini Sincar’da hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...