Tgrt Haber
24 May 2022 12:33 - Güncelleme : 24 May 2022 20:26

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha: Şehit sayısı 5'e yükseldi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, 3 askerin şehit düştüğü 4 askerin yaralandığı duyuruldu. Yaralı Mehmetçiklerden 2'si de tüm müdahalelere rağmen hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Şehit askerlerin şehadet haberi ailelerine verildi. Şehit askerlerin 5'inin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri dağladı.
msb,şehit,asker
Şehit askerlerin şehadet haberi ailelerine verildi. Şehit askerlerin 5'inin aynı karede yer aldığı fotoğraf yürekleri dağladı.

Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe Kilit Harekatı'ndan acı haberler arka arkaya geldi. Milli Savunma Bakanlığı'nın, 4 askerimizin çıkan sıcak çatışmada şehit olduğunu, 3'ünün de yaralandığını duyurmasının ardından 2 askerin daha hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu bilgisi geldi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

Öte yandan şehit haberlerinin ardından Diyarbakır'daki anajet üssünde F-16'ların peş peşe hareketlenerek bölgeyi bombardıman altına aldığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaralı askerlerimizden P.Tğm. Abdulkadir Güler'in şehit olduğu duyuruldu.

MSB'nin açıklaması şu şekilde: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Abdulkadir Güler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

BAKAN AKAR SINIR HATTINDA

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgede operasyonlar karadan ve havadan devam ederken Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattına gitti.

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askerlerimizin kimliklerini paylaştı.

Terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonu şehit olan askerlerimizin isimleri şöyle; P.Uzm.Çvş Onur Doğan, P.Uzm.Çvş Hüseyin Cankaya ve P.Söz.Er. Celal Tekedereli,  P.Uzm.Çvş. Bican Kapılay

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha: Şehit sayısı 5'e yükseldi

BAKAN AKAR'DAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için taziye mesajı yayımladı.

Akar’ın mesajında şu ifadelere verdi:

“Kahraman silah arkadaşlarımız, 24 Mayıs 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli'nin şehadet haberi Malatya'daki ailesine verildi. Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'nde yaşayan 25 yaşındaki şehidin ailesinin evinin önüne taziye çadırı kurulurken bekar olduğu öğrenilen şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Şehidin babası Cevat ve annesi Aynur Tekedereli'yi, yetkililerle mahalle sakinleri teskin etti. Malatya Valisi Hulusi Şahin de şehidin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

BİR ACI HABER DE HATAY'A

Şehit Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın şehadet haberi Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesine verildi. Askeri erkan ve yetkililer doktor ve psikolog eşliğinde şehidin Modern Evler Mahallesi'ndeki babaevine şehadet haberini ulaştırdı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha: Şehit sayısı 5'e yükseldi

İZMİR ŞEHİDİNİN BU YAZ DÜĞÜNÜ VARDI

Kaldırıldığı hastanede 28 yaşında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehadet haberi de İzmir'deki ailesine ulaştırıldı. Cankaya'nın Bornova'da ailesine acı haberi, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile askeri yetkililer verdi. Şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa, Türk bayrakları asıldı.

Şehit Cankaya'nın nişanlı olduğu ve bu yaz yapılacak düğünle dünyaevine girmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin babası Niyazi Cankaya'nın nakliyecilik yaptığı, anne Nazire Cankaya'nın ise ev hanımı olduğu belirtildi.

Son dakika! Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha: Şehit sayısı 5'e yükseldi

TSK BÖLGEYİ ATEŞ ÇEMBERİNE ALDI

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. Pençe Kilit operasyon bölgesinde ise bir grup terörist mağarada sıkıştırıldı. Ayrıca bölgede havadaki hareketlilik sürüyor.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Pençe-Kilit Operasyonu’nda hain teröristlerle girilen çatışmada şehit olan kahraman mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.'' mesajını paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ''Başımız sağolsun. Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Rabb’im yaralı askerlerimize acil şifalar versin.'' şeklinde taziye mesajı paylaştı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş paylaştığı taziye mesajında, ''Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan askerler için taziye mesajı paylaştı. Çelik, ‘’Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Değerli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralanan kahramanlarımıza acil şifalar diliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet,ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanları cennet makamları âlî olsun. Yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Cenabı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde hain teröristlerle çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Pençe-Kilit operasyonu kapsamında, hain teröristlerle girilen çatışmada şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimize yüce Allah’tan rahmet; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Pençe Kilit Harekat Bölgesinde şehit düşen dört kahraman askerimize yüce Allah’tan rahmet; ailelerine, ordu ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Cennet vatan uğruna şehit düşenlerin mekânı Cennet olsun.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde şehadete eren kahraman askerlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine ve Aziz Milletimize sabırlar diliyorum. Cenab-ı Allah yaralı askerlerimize acil şifalar versin.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Pençe-Kilit Harekatı'nda, hain teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır; yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Dualarımız yaralı evlatlarımızla. Milletimizin başı sağ olsun.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
osman batur24 Mayıs 2022 13:30

bunlara nükleer bomba şart oldu..

Sonraki Haber Yükleniyor...