Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 14:47

OGM'den yangınla mücadeleye 1,5 milyar TL bütçe

Orman Genel Müdürlüğü, 2021’de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında hava ve kara araçları için 1,5 milyar TL bütçe ayrıldığını açıklanırken, Ormanspor basketbol takımları için 40 milyon bütçe ayrıldığı iddiası yalanlandı.

OGM'den yangınla mücadeleye 1,5 milyar TL bütçe
OGM,Orman Genel Müdürlüğü,Orman,Yangın,Yangınlar son durum

Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 TL 'İz ödenek' olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır. 

“YIL SONUNA KADAR HARCAMA YAPILACAKTIR”

“Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup, yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır" denildi.

Yapılan diğer açıklamada, Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayırıldığı iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

“BASKETBOL TAKIMLARININ YILLIK BÜTÇESİ 15 MİLYON”

Açıklamada, "Spor yatırımlarımız kurumumuzun döner sermaye bütçesinden karşılanmakta olup, 2 Süper Lig takımı ve bölge müdürlüklerimiz kanalıyla Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız toplam bütçemiz 15 milyon TL'dir. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır" ifadesine yer verildi.

YANGINLARDA SON DURUM...

Türkiye'nin yangınla mücadelesi Muğla'da sürüyor. 5 noktadaki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da söndürülen yangına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, şu ana kadar 34 milyon 596 bin liralık zarar tespiti yapıldı.

PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından son duruma ilişkin bir açıklama yaptı. Pakdemirli, "Milas ve Köyceğiz yangınları dışında ülkemizdeki tüm orman yangınları kontrol altına alınmıştır" dedi. Bakan, yangınlara karadan ve havadan müdahalenin sürdüğünü söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...