Tgrt Haber
26 Temmuz 2021 10:48

Ömer Halisdemir'e darbeci diyen İYİ Parti'li Uğur Songül Sarıtaşlı'ya soruşturma

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde darbe girişimine karşı koymak isterken şehit olan Ömer Halisdemir'e 'darbeci' diyen İYİ Parti'li Songül Sarıtaşlı hakkında soruşturma başlatıldı.

Ömer Halisdemir'e darbeci diyen İYİ Parti'li Uğur Songül Sarıtaşlı'ya soruşturma
Ömer Halisdemir,Uğur Songül Sarıtaşlı,İYİ parti

İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı’nın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda darbeci Semih Terzi’yi savundu, darbecileri durdurmak için şehit olan Ömer Halisdemir’e ‘darbeci’ dedi. Songül Sarıtaşlı'nın "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?" ifadeleri sonucu sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Sarıtaşlı, yoğun tepki üzerine Twitter üzerindeki şahsi hesabından söz konusu paylaşımı silerek sosyal medya hesabını kapattı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI HAREKETE GEÇTİ

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklama yaparak Sarıtaşlı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada; “Tokat ilinde şüpheli U.S.S.’nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olaylara ilişkin bazı yorum ve paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçu ve suçluyu övme suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda şüphelinin ifadesi alınmış olup soruşturma devam etmektedir’’ ifadelerine yer verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...