Tgrt Haber
01 Kasım 2021 21:12

PKK'dan Avrupa itirafı: Bize savaşı sürdürün dediler

Terör örgütü PKK, Avrupa ile olan kirli ilişkilerini itiraf etti. Terör örgütünün elebaşlarından Duran Kalkan, Avrupa'dan 'çatışmayı kesmemeleri' yönünde talimat aldıklarını söyledi. Kalkan, 'savaşı' sürdürmeleri konusunda Avrupa'nın kendilerine dayatmada bulunduğunu açıkladı.

PKK'dan Avrupa itirafı: Bize savaşı sürdürün dediler
pkk,,avrupa,,duran kalkan,,itiraf,

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan'dan, örgütün Avrupa ile olan kirli ilişkilerine dair çarpıcı bir itiraf geldi. Kalkan, ateşkes ilan edilmemesi ve çatışmaların sürdürülmesi için Avrupa'dan dayatma yapıldığını dile getirdi.

'SAVAŞI SÜRDÜRECEKSİNİZ'

Röportajında örgütün 'ateşkes ilan etmek için Avrupa’da yasal açıklama zemini bulamadığını' belirten Kalkan, “Ateşkes ilan etmeyecek, savaşı sürdüreceksiniz diye bize defalarca dayatmalarda bulunuldu. Bu dayatma açık oldu-gizli oldu, sözle oldu-fiiliyatla oldu ama bize dayatılan çatışmaydı, çözümsüzlüktü. Biz hiçbir devletten bir çözüm dayatması, çözüm programı, çözüm projesi görmedik. Tam tersine bizimle ilişki kurdular, düşüncemizi, siyasetimizi, niyetimizi öğrendiler; eğer niyetimiz çözümden yanaysa, ateşkesten yanaysa onu boşa çıkartmak için saldırılarda bulundular” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...