Tgrt Haber
01 Kasım 2021 08:00

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu: Kandil tünelleri patlayıcıyla doldurtuyor

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu. Sıcak hatta 9 bin asker sevk edildi. PKK da Kobani’deki tapu ve nüfus kayıtlarını kaçırdı. Daha önce Türkiye ve İran'da katliamalar yapan 'Serhat' kod adlı haini bölgeye sözde savaş sorumlusu gönderen Kandil, "tünelleri patlayıcıyla doldurun” talimatı verdi.

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu: Kandil tünelleri patlayıcıyla doldurtuyor
TSK,suriye,operasyon,pkk,terör,terör örgütü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeyine olası harekatı öncesi terör örgütü PKK’da panik had safhaya ulaştı. Daha önce Türkiye ve İran'da katliamalar yapan Serhat kod adlı hain, Kandil tarafından bölgeye sözde savaş sorumlusu olarak gönderildi. Ayn el-Arap’taki tapu ve nüfus kayıtları kaçırıldı. Teröristler tünelleri patlayıcılarla doldurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Millî Ordusunun (SMO) Suriye’nin kuzeyinde yapacağı harekat öncesi hazırlıkları sürüyor. Menbiç, Tel Rifat, Ayn İsa, Kobani ve Tel Temir bölgelerine asker, zırhlı ve cephane sevkiyatı sürerken operasyon bölgelerine sevk edilen asker sayısı 9 bini aştı. Operasyona dair taktik ve stratejinin belirlendiğini belirten SMO Sözcüsü Yusuf Hamud, Millî Ordu olarak alacakları rolün belli olduğunu söyledi. Ankara’dan gelecek olan hücum emrini beklediklerini belirten Hamud, “Binlerce kilometrekarelik vatan toprağında daha PKK varlığı sona erecek” dedi.

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu: Kandil tünelleri patlayıcıyla doldurtuyor

MENBİÇ VE TEL RİFAT’TA DEVİR OYUNU

‘’Serhat’’ kod adlı Türk vatandaşlığı kimliği taşıyan teröristi terör örgütü PKK,  Suriye’ye yeni sözde genel komutan olarak gönderdi. Serhat kod adlı terörist Dırbesiye’de Şahin Cilo ile birlikte Menbiç, Tel Rifat, Ayn elArap (Kobani), Ayn İsa ve Tel Temir bölge sözde sorumluları ile özel toplantı yaptı. TSK’nın harekâtı sırasında teröristleri yönetecek olan Serhat kod adlı terörist, Tel Rifat ve Ayn İsa’da bazı isimleri değiştirdi.

Terör örgütü PKK harekat öncesi ciddi panik yaşıyor. Bir yandan Şam ile Menbiç ve Tel Rifat’ı rejime devretme amaçlı görüşme trafiği başlatan PKK, diğer yandan Kamışlı’ya Ayn el-Arap ve Ayn İsa’da yaşayan elebaşların ailelerini taşımaya başladı. Özellikle Ayn el-Arap’ta bulunan tapu ve nüfus kayıtları başta olmak üzere tüm evrakları da Kamışlı’ya PKK militanları tarafından götürülüyor.

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu: Kandil tünelleri patlayıcıyla doldurtuyor

KANDİL’DEN KENDİ EKİBİ İLE GELDİ

Sözde askerî meclisler çatısı altında işgal ettiği bölgelerde faaliyet yürüten PKK terör örgütünün Kandil’den bölgeye atadığı Serhat kod adlı militan Suriye’ye 2 hafta önce ve 30 kişilik ekibi ile geldi. Sıcak hat boyunca görevlendirilen sorumlu terör örgütü yöneticileri Şervan Derviş, Mahmut Berhudan, Polat Can, Mahmut Hidro, Rizgar, Hamza, Mustafa Heto, Habat, Civan, Şiro, Çekdar, Recvar, Kendal ve Serdal gibi isimlerden oluşuyor.

Öte yandan PKK elebaşları Menbiç ve Ayn el-Arap’ta sınır boyu kazılan tünellere patlayıcı yerleştirilmesi ve çekilme ile birlikte patlatılması talimatı verdiği öğrenildi.

TSK’nın operasyon hazırlığı PKK’yı korkuttu: Kandil tünelleri patlayıcıyla doldurtuyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...