Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 11:59

Son dakika.... PKK'ya ağır darbe: 13 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Pençe Kaplan bölgesinde 13 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında örgütün sözde üst düzey bölge yöneticisinin de bulunduğu değerlendiriliyor.

Son dakika.... PKK'ya ağır darbe: 13 terörist öldürüldü
MSB,PKK

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi;

"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör örgütü PKK’ya ağır darbe vurmaya devam ediyor.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kaplan bölgesinde tespit edilen 13 PKK'lı terörist daha Mehmetçiklerimiz tarafından inlerinde etkisiz hâle getirildi." ifadeleri kullanıldı

Son dakika.... PKK'ya ağır darbe: 13 terörist öldürüldü

İHA'LAR BULDU ATAK'LAR VURDU

Irak'ın kuzeyinde 13 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun hassas şekilde planlandığı, sızma girişiminde bulunan teröristlerin İHA'lar tarafından tespit edildiği ve ATAK helikopterlerinin de katıldığı operasyonla vurulduğu öğrenildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında örgütün sözde üst düzey bölge yöneticisinin de bulunduğu değerlendiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK mensubu 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. Pençe Kaplan bölgesinde terör örgütüne vurulan darbenin detayları ortaya çıktı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, gece karanlığından yararlanmaya çalışan teröristler Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına saldırı amacıyla sızma girişiminde bulundu.

Bölgeye yaklaşan teröristlerin insansız hava araçları tarafından tespit edilmesinin ardından hemen harekete geçildi.

"Sivilleri, tarihi ve dini yapılarla çevreyi dokunulmaz" kabul eden Mehmetçik,  teröristleri anbean takip ederek en doğru zamanda operasyon için düğmeye bastı.

Yerli ve milli üretim ATAK helikopterlerinin de katıldığı operasyonla  teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alındı. Kara ateş destek vasıtalarının da görev aldığı operasyon sonucunda 13 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

ARALARINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN BULUNDUĞU DEĞERLENDİRİLDİ

Öldürülen teröristlerin arasında örgütün sözde üst düzey bölge yöneticisinin de bulunduğu değerlendirildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da geçen hafta katıldığı Özel Kuvvetler İhtisas Kursu’nun kapanış töreninde, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini, Mehmetçiğin tarih yazmayı sürdürdüğünü belirterek Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 1 Ocak'tan itibaren 1631 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...