Tgrt Haber
16 Haziran 2022 17:30 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 18:03

Son dakika! Salihe Aydeniz'in fezlekesi Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi

Son dakika haberi: Kadıköy'de polise yumruk atan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki fezleke Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından imzalanarak Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Son dakika! Salihe Aydeniz'in fezlekesi Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi
Fezleke,Cumhurbaşkanlığı,Milletvekili,Salihe Aydeniz,DBP

İstanbul Kadıköy'de düzenlenen eli kanlı terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'a destek yürüyüşünde bir polis memuruna yumruk atan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Milletvekili Salihe Aydeniz'e tepkiler çığ gibi yağmıştı. Aydeniz'in skandal harketi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu ihanetin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırıp bunların bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını bizler ortaya koyuyoruz" demişti.

HAZIRLANAN FEZLEKE TBMM'YE YOLLANACAK

DBP milletvekili Salihe Aydeniz hakkında "polise mukavemet", "kamu görevlisine hakaret ve yaralama", "izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü" suçlarından hazırlanan fezleke Bakan Bozdağ'ın imzası sonrası Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Buradaki işlemlerin ardından yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, TBMM'ye yollanacak.

81 FEZLEKESİ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesi parti genel merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı.

Bakan Bozdağ, İstanbul'da polise yumruk atan DBP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz hakkındaki soruşturmaya ilişkin, "Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı'na fezlekeyi gönderecektir. Muhtemelen önümüzdeki hafta TBMM Başkanlığı'na fezleke iletilmiş olur. Tabii ondan sonraki süreç Meclis'in takdiridir. Bildiğiniz gibi Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan karma komisyon öncelikle konuyu görüşmekte. Dokunulmazlığın kaldırılması yönünde bir rapor verdiği takdirde konu Genel Kurul'a gelmekte. Genel Kurul'daki görüşmeler, oylamalar sonucunda eğer dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verilirse, dokunulmazlığı kalkmaktadır. Salihe Aydeniz ile ilgili TBMM’de bildiğim kadarıyla 80 fezleke var, bu yeni gelen fezleke ile beraber 81 fezleke olacaktır, takdir Meclis’indir. Meclis dokunulmazlığını kaldırırsa, yargı süreci kaldığı yerden devam edecektir" demişti.

BAHÇELİ: TBMM'DE YERİ OLAMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında DBP'li Aydeniz'i sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli Aydeniz için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunların TBMM'de görev yapması da züldür, mahşeri vicdanda darbedir. Hem devletten maaş alacaklar, hem Hazine yardımlarını ceplerine indirecekler hem de güvenlik görevlilerimize saldırıda bulunacaklar. Böylesi bir şerefsizliğe dünyanın hangi medeni ülkesi ruhsat verecek? Kadıköy'de polise el kaldıran, diğer yandan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde pankart asmaya teşebbüs ederken polise saldıran milletvekili müsveddelerinin TBMM'de yeri olamaz. Vatan hainlerine göz yumulamaz. Bunların dokunulmazlığı kaldırılmalı. Mahkemelere çıkmaları sağlanmalı. Teröristlerin namlusundan çıkan kurşun neyse sözde milletvekillerinin attıkları yumruklar da aynıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...