Tgrt Haber
06 Eylül 2018 08:41

Sevindiren proje! Pet şişeyi atan İstanbulkart'ını dolduracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesini önlemek amacı ile yeni bir uygulama başlatıyor. Pet şişeyi otomata atanlar İstanbulkart'a dolum yapabilecek.

Sevindiren proje! Pet şişeyi atan İstanbulkart'ını dolduracak
istanbulkart,pet şişe

Türkiye'nin mega kenti İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi çevreci bir hizmeti daha devreye sokmaya hazırlanıyor. Belediyenin iştiraklerinden biri olan İSBAK'ın yaptığı makineler, içine atılan pet şişe karşılığında İstanbulkart'a yükleme yapacak.

İSBAK'ın resmi Twitter hesabından duyurulan yenilikle beraber, çevreye büyük zararı olan pet şişeler de böylece geri dönüşümde kullanılmış olacak. İstanbul'da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor. Ekonomik değeri olan atıkların otomatlar aracılığıyla toplanması hedeflenen projede geri dönüşüm kültürünün oluşması da amaçlanıyor.

Sevindiren proje! Pet şişeyi atan İstanbulkart'ını dolduracak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...