Tgrt Haber
27 Mart 2024 10:58 - Güncelleme : 27 Mart 2024 12:22

Son dakika! Almanya'da PKK tahriği: Başkonsolosluğa saldırı sonrası Büyükelçi ile görüşüldü

Son dakika haberi... Almanya'nın Hannover kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na PKK yandaşları saldırı düzenledi. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile görüşülerek Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Almanya'da PKK tahriği: Başkonsolosluğa saldırı sonrası Büyükelçi ile görüşüldü

Almanya'da dün gece PKK sempatizanları, taş ve sopalarla başkonsolosluk binasına saldırdı. Diplomatik kaynaklara göre, olayla ilgili olarak önce Hannover'deki yerel makamlarla ardından da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'la görüşüldü.

Berlin'de de girişimler yapılacağı belirtildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafından Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının ardından, Alman yetkililerle temas edilerek vatandaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır."

CAMI ÇATLATMIŞLARDI

Almanya'da dün gece terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenleyen 12 PKK yandaşı, yürüyüş sonrası Hannover Başkonsolosluğu'na giderek binanın camlarını sert cisimlerle kırmaya çalışmıştı. Saldırganlar, başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızlıca kaçmıştı.

BELÇİKA'DA DA TAHRİK ETTİLER

Terör örgütü PKK destekçileri, önceki gün Belçika'nın Liege kentine bağlı, nüfusunun büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Cheratte köyünde de taşkınlık çıkarmıştı. Türklere ait iş yerleri, dernek, evler ve bir camiye saldıran PKK yanlıları, Ülkü Ocakları binasını da ateşe vermişlerdi.

Yüzlerini örten, terör örgütü lehine slogan atarak sokaklarda dolaşan gruba müdahale geden gurbetçiler birkaç saldırganı yakalayıp darbetmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...