Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 14:52

Ticaret Bakanlığı kabakları çöpe atan firmaya soruşturma başlattı

İstanbul'da tepki toplayan bir sebze halinde kasalarca kabağın çöpe atıldığı görüntülerin ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık kabakları çöpe atan firmanın tespit edildiğini ve hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı kabakları çöpe atan firmaya soruşturma başlattı
kabak

Vatandaşlar meyve ve sebzedeki pahalılıktan şikâyetçiyken, İstanbul sebze halinde bir kişinin kasalarca kabağı çöp kamyonuna attığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamış, çileden çıkaran görüntüler için, "Bunlar sebze meyve fiyatlarını yükselten açgözlü çetenin ihanet görüntüsüdür", "Bu çete bulunup hesabı sorulsun" gibi yorumlar yapılmıştı.

Büyük yankı uyandıran görüntüler Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilerek hakkında idari süreç başlatıldı.

Konuya ilişkin konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Dün sosyal medyaya yansıyan sebze halindeki bazı görüntüler Bakanlığımızca ihbar kabul edilerek inceleme başlatılması yönünde derhal il müdürlüğümüze talimat verilmiştir. Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilmiş olup firma hakkında idari süreç başlatılmıştır. İvedilikle sonuçlandırılacak süreç sonunda mevzuata aykırı eylem yaptığı tespit edilenler hakkında en ağır idari cezalar uygulanacaktır" açıklamasında bulundu.

"MÜSAADE EDİLMEYECEK"

"Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir" yorumunda bulunan Bakan Muş, "Fırsatçılara en ağır cezaların verileceğinden hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...