Tgrt Haber
11 Ekim 2021 14:17

Tosuncuk hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve yöneticileri hakkında, 2 bin 608 yıl hapis istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi.

Tosuncuk hakkında düzenlenen iddianame kabul edildi
mehmet aydın,çiftlik bank,tosuncuk.

Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın hakkında yeni bir iddianame hazırlanmış ve Aydın’ın 130 yeni mağdur yönünden de 2 bin 600 yıla kadar daha hapsi istenmişti.

Mehmet Aydın ve yöneticileri hakkında, 130 şikayetçi bulunan 75 sayfalık yeni iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Böylece Aydın'ın da aralarında olduğu 17 şüpheli hakkında, 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 75 sayfalık iddianamede Mehmet Aydın'ın aralarında bulunduğu 17 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı.

3 AYRI SUÇTAN 2 BİN 600 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Şikayetçi olan yeni 130 kişinin 2 milyon 278 bin 393 lira mağdur olduğu belirtilen iddianamede, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", “Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından 784'er yıldan 2 bin 608'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...