Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 06:51

TRT'de yönetim değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Son dakika...TRT'de görev süresi biten TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Genel Müdürlüğe Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ise Ahmet Albayrak atandı.

TRT'de yönetim değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı
TRT,ibrahim eren,Mehmet Zahid Sobacı,Ahmet Albayrak

Son dakika haberi Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na (TRT) yönelik atamalar ve yönetim yapısına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

TRT'DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Görev süresi sona eren TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren'in yerine Genel Müdürlüğe Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Ahmet Albayrak atandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

İbrahim Eren, görev süresinin sona erdiğini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda açıkladı. 

Eren, açıklamasında, "10 Temmuz 2017 tarihinde 4 yıllığına atandığım TRT YK Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevimin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Desteklerini her daim hissettiğim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyio Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Başarılarımıza katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

TRT'de yönetim değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Görev süresi içerisinde başta ailesi olmak üzere destek olanlara teşekkür eden Eren, şu ifadelere yer verdi:

“Köklü bir geçmişi olan TRT’nin son 8 yılında genel müdür yardımcısı ve genel müdür olarak görev aldım. Çalışma arkadaşlarımla birlikte bu süre zarfında birlikte çok çalıştık, çok şey paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günlerimiz de.

Yaptıklarımızı destekleyenler de oldu eleştirenler de. Destekleyenler, yapılan işlerin arkasındaki çabayı takdir edenler, heyecanımızı paylaşanlar sayesinde motive olduk, tazelendik. Farklı görüşlerini iletenler sayesinde de eksiklerimizi gidermeye gayret ettik ve hep daha iyisi için çalıştık. Bizi destekleyenlere de eleştirenlere de teşekkür ediyorum.”

YENİ YÖNETİM KURULU

Mükerrer sayıda yer alan kararla TRT Yönetim Kurulu üyelerinin ataması da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.

MEHMET ZAHİD SOBACI KİMDİR?

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 2001 yılında mezun olan Mehmet Zahid Sobacı, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalında 2005 yılında yüksek lisans ve 2009 yılında doktora eğitimini tamamladı. Doçentlik unvanını 2013 yılında alan Sobacı, 2020’de ise profesör oldu. 2018- 2021 yılları arasında İletişim Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sobacı, aynı dönemde 2019-2021 yılları arasında Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüttü.

AHMET ALBAYRAK KİMDİR?

2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden fakülte birincisi olarak mezun olan Ahmet Albayrak, yüksek lisansını 2005 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında, sanatta yeterliğini ise 2008 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında tamamladı. Dünyanın birçok kentinde Video, film, motion, resim, çizim, fotoğraf ve enstalasyonları ile önemli sanat etkinliklerine katıldı ve çeşitli ödüller aldı. Görsel iletişim tasarımı, hareketli görüntü tasarımı, işitsel imge üretimi, iletişimsel estetik, dijital iletişim, sanat ve basın, film-video sanatı, video mapping, yeni medya, sosyal medya ve sanat, arşiv görselleştirme ve yapay zekâ, yazılı ve dijital basın estetiği, dijital imge dili ve sanat diplomasisi gibi konularda birçok özel ve resmi kurumda seminerler, konferanslar ve dersler vererek çeşitli projeler gerçekleştiren Albayrak, bu gibi alanlarda ürettiği işlerle çağdaş sanat sergilerine ve çalıştaylara katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...