Tgrt Haber
06 Nisan 2022 07:42 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 09:59

Türkiye'den Buça katliamına tepki: Dehşet verici, sorumlular ortaya çıkartılmalı

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı'dan Buça'daki sivil ölümlere tepki geldi. Açıklamada "katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür" denildi. Bakanlık sivillerin hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini söyleyerek sorumluların ortaya çıkartılması çağrısı yaptı.

Türkiye'den Buça katliamına tepki: Dehşet verici, sorumlular ortaya çıkartılmalı

Ukrayna'nın başkenti Kiev’i kuşatan Rus birlikleri geçen hafta geri çekilmeye başladı. Rus ordusunun çıktığı Buça ve Irpin'de yol kenarlarında elleri bağlı şekilde infaz edilen sivillerin görüntüleri ortaya çıktı. O görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı. Dışişleri Bakanlığı da basına yansıyan o görüntülerle ilgili açıklamada bulundu. Sivillerin hedef alınmasının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada "katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, "konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir" denildi.

 

 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı bir açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARTILMALI

“Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz.

Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir.

İNSANLIK ADINA UTANÇ VERİCİ

Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir” 

Türkiye'den Buça katliamına tepki: Dehşet verici, sorumlular ortaya çıkartılmalı

RUSYA: GÖRÜNTÜLER "KURMACA" 

Rusya ise Buça'dan gelen katliam görüntülerini "kurmaca" olarak nitelemeye devam ediyor. Son olarak Rusya'nın BM Büyükelçisi Vasili Nebenzia, New York'ta düzenlediği basın toplantısında Buça'da hiçbir sivilin zarar görmediğini savunarak Ukrayna'yı delil uydurmakla suçladı ve görüntülerin Batılı ülkelerin provokasyonu olduğunu söyledi. Sözcü'nün haberine göre Buça'daki görgü tanıkları ve uluslararası basın ise yayınlanan katliam görüntülerinin doğru olduğunu vurguluyor.

ZELENSKİ'DEN KATLİAMIN YAŞANDIĞI BUÇA'YI ZİYARET 

Onlarca sivilin elleri arkadan bağlanmış ve kafalarından vurularak öldürülmüş cesetleriyle dolup taşan Buça'da yaşanan katliam dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski dün kente giderek incelemelerde bulunmuştu.

Türkiye'den Buça katliamına tepki: Dehşet verici, sorumlular ortaya çıkartılmalı

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ KİEV'E GERİ DÖNDÜ

Rusya'nın Ukrayna’yı işgali sebebi ile Ukrayna’nın başkentinden, Çernivtsi şehrine taşınan Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, Rusya’nın Kiev yakınlarından çekilmesinin ardından tekrar Kiev’e döndü.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinin, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle geçici bir süre için faaliyetlerini sürdürdüğü Ukrayna’nın Çernivtsi kentinden Kiev kentine geri döndüğü açıklandı.

Büyükelçiliğin twitter paylaşımında, "Değerli vatandaşlarımız ve Ukraynalı dostlarımız, geçici bir süre için faaliyetlerimizi, tahliye çalışmalarında lojistik merkezimize dönüşen Çernivtsi kentine kaydırmıştık. Bugün itibarıyla Kiev’e, evimize döndük" denildi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği 11 Mart’ta geçici olarak Ukrayna’nın Çernivtsi şehrine taşınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...