Tgrt Haber
02 Haziran 2021 09:04

Türkiye'den İsrail'in yerleşim faaliyetlerine sert tepki

İşgalci İsrail’in Filistinlilerin bulunduğu bölgeyi işgal ederek aileleri zorla evlerinden çıkarmasına ve 350 konutun temel atma töreninin gerçekleştirilmesine Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

Türkiye'den İsrail'in yerleşim faaliyetlerine sert tepki
Dışişleri,İsrail,Filistin,Gazze,Mescid-i Aksa

Filistinlilerin bulunduğu bölgeyi işgal eden İsrail’in, aileleri zorla evlerinden çıkarmasına ve 350 konutun temel atma töreninin gerçekleştirilmesine Dışişleri Bakanlığı’ndan tepki geldi.

"İSRAİL'İN YASADIŞI UYGULAMALARINI REDDEDİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Filistinlilere yönelik yasadışı uygulamalarını reddettiğini belirtilirken, “İsrail’in uluslararası hukukun ihlalini teşkil eden politika ve uygulamalarından dolayı sorumlu tutulmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirilmesi hakkında açıklamada bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada,

350 KONUTUN TEMEL ETME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“İsrail makamlarınca, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ramallah kenti yakınındaki Beyt El yasa dışı yerleşim bölgesinde 350 konuttan oluşan projenin temel atma töreninin gerçekleştirildiği öğrenilmiştir.Gazze’de yaşanan acıların tazeliğini koruduğu bir dönemde bu tür tahriklerin sürdürülmesi, İsrail makamlarının yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarmadığını göstermektedir.

ŞEHİT SAYISI 248

İşgalci İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı ve Hamas ile varılan ateşkesle sona eren saldırıları nedeniyle yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 248'e ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...