Tgrt Haber
13 Eylül 2023 07:43 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 09:50

Yunanistan'daki 6'lı infazın perde arkası aydınlandı! Barış Boyun'un adamları çıktı! 

Atina’da geçtiğimiz pazartesi öldürülen 6 Türk’ün, İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un elebaşlığını yaptığı ‘Ölüm Çetesi’ne üye oldukları ortaya çıktı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Yunanistan'daki 6'lı infazın perde arkası aydınlandı! Barış Boyun'un adamları çıktı! 
,,İnfaz,Yunanistan

Yunanistan'da 6 Türk'ün öldürülmesi olayının ardındaki sır perdesi aralandı. Başkent Atina’nın 43 kilometre uzaktaki turistik Artemida bölgesinde gerçekleşen  katliamın arkasından Barış Boyun'un liderliğini yaptığı "Ölüm Çetesi" olarak bilenen suç örgütü çıktı.

Olay, geçtiğimiz pazartesi günü 18.30 sıralarında gerçekleşti. Sahte Alman plakası takılmış olan Ford marka araçtaki 6 kişi, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce yaylım ateşine tutularak öldürüldü. Otomobildekilerin Türk olduğunu belirleyerek Türk Konsolosluğu’yla irtibata geçen Yunan polisinin incelemesi  sonucu öldürülenlerin tamanının İtalya’da İnterpol tarafından yakalanan "Ölüm Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Barış Boyun’un adamları olduğu tespit edildi.

ÇETE SAVAŞLARI BAŞLADI 

Yunanistan’da öldürülen kişilerden Doruk Ersu Büyüktunç'un yanı sıra Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza, Abdurrahman Tekru ve Burak Tahmaz’ın öldürülenler arasında olduğu tespit edildi. Barış Boyun’un ismi, İstanbul Beyoğlu sokaklarında kurduğu uyuşturucu ticareti ağı ve buradan elde ettiği gelirin paylaşımında sorun yaşadığı kişilere peş peşe düzenlediği saldırılarla duyulmuştu.

Motosikletli suikast timleri kuran Boyun, bölgedeki çetelere karşı üstünlük sağlamıştı. Böylece İstanbul polisinin radarına giren Boyun çareyi yurt dışına kaçmakta bulmuştu. Buna rağmen çetesi İstanbul’da kirli işlerine ve kanlı infazlarına devam eden Boyun'un suç dosyası gittikçe kabardı. 

BİRÇOK ÜLKEDE İNFAZ

İstanbul Emniyeti de ‘Ölüm Çetesi’ne geçen ay dev bir operasyon düzenlendi. Aralarında üst düzey yüneticiler de bulunan 131 çete üyesi opersyonda gözaltına alındı. İyice köşeye sıkışan bazı çete üyeleri ise liderleri Barış Boyun gibi yurt dışına kaçmaya başladı. İlk tercih edilen ülke ise Yunanistan oldu. Böylece çeteler arası hesaplaşma da sınır ötesine kaydı. Yurt dışındaki çatışmalarda, Ölüm Çetesi üyeslerinden Edip Yalçın Gürcistan’da, Emircan Yılmaz Abhazya’da, Halil Ay ise Fransa’da infaz edildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat13 Eylül 2023 08:42

Ülkeye bak ülkeye çeteler ülkesi oldu cikti

Sonraki Haber Yükleniyor...