Tgrt Haber
14 Temmuz 2022 18:50 - Güncelleme : 14 Temmuz 2022 19:06

Son dakika! Terör operasyonları hız kesmiyor: 1'i gri kategoride 13 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan 6 PKK/YPG'li teröristin başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 1'i gri kategoride 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği bildirildi. Ayrıca Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan bölgelerinde 5 teröristin daha öldürülmesiyle, bugün etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 13'e yükseldi.

Son dakika! Terör operasyonları hız kesmiyor: 1'i gri kategoride 13 terörist öldürüldü
milli savunma bakanlığı,msb,terör,zeytin dalı,barış pınarı

Milli Savunma Bakanlığı, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla sınır ötesinde yapılan operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan 6 teröristin etkisiz hale getirildiğinin duyurulduğu paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Suriye’de sivil halkın huzur ve güvenliğini bozmak isteyen teröristlere misliyle karşılık vermeye devam ediyoruz. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerine taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan 6 PKK/YPG'li terörist, başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1547551047350116353

BİRİSİ GRİ KATEGORİDEN

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da Eren Abluka Operasyonları kapsamında 2 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Teröristlerden birisinin gri kategoride olduğunun belirtildiği Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Eren Abluka Operasyonları kapsamında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı koordinesinde Bitlis ili Hizan ilçesi kırsalında icra edilen, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucuları timlerinin katıldığı J-İHA destekli operasyonda; bugün çıkan silahlı çatışmada, 1’i Gri kategoride olmak üzere 2 bölücü örgüt  mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir."

5 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ

PKK'ya bir darbe de Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan bölgelerinde vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 5 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. MSB'den yapılan açıklamada, "Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız! Kahraman Mehmetçik, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Kaplan operasyon bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK’lı teröristi daha etkisiz hâle getirdi" ifadelerine yer verildi.

Böylelikle bugün etkisiz gale geririlen toplam terörist sayısı 13'e ulaştı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1547609308178788355

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...