Tgrt Haber
20 Eylül 2023 14:55 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 15:11

ABD'li uzmanlardan salgın uyarısı: Üçü birden görülebilir

ABD’de uzmanlar, Kovid-19’un soğuk algınlığı veya alerjiden ayırt edilmesinin zorlaştığına dikkat çekerek üçlü salgın uyarısında bulundu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Yeni varyantların ölüm oranı düşük.
Kovid-19,Eris

Yeni varyantların ölüm oranı düşük.

ABD’de doktorlar, Kovid-19 hastalarını alerjisi veya soğuk algınlığı olanlardan ayırmanın giderek zorlaştığını belirterek ülkenin “üçlü salgınla” karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bu kış ABD’de Kovid-19, grip ve RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) üçlü salgınının meydana gelebileceğini açıkladı. 

HAFİF SEMPTOMLAR KARIŞIKLIĞA NEDEN OLUYOR 

Pandemiden en fazla etkilenen kentlerden New York’taki Mount Sinai hastane ağının acil tıp operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Dr. Erick Eiting, şu anda gördüğü hemen her Kovid-19 hastasının “gerçekten hafif semptomlara” sahip olduğunu söyledi. Eiting, “Hastaların, Kovid-19’a yakalandığını bilmemizin tek yolu, onları test ediyor olmamızdı. Artık daha önce gördüğümüz tipik semptomlarla karşılaşmıyoruz” dedi. RSV, astım veya polen alerjisinde olduğu gibi çok fazla burun tıkanıklığı, hapşırma, genellikle de hafif bir boğaz ağrısının görüldüğünü belirten Eiting, Kovid-19’un ayrıca ateşe, baş ağrısına, yorgunluğa ve öksürüğe de neden olabildiğini ancak bu belirtilerin giderek az görüldüğünü ifade etti. 

Eris varyantı yayılıyor

ÖLÜM SAYISI AZ

Resmi veriler, ABD genelinde, Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan kişilerin 2 Eylül’e kadar olan son haftada yaklaşık yüzde 9 arttığını gösteriyor. Şu anda ABD’de her hafta yaklaşık 18.800 kişide Kovid-19 tespit edilirken bu da günde 2.700 vakaya denk geliyor. Ancak yükselişe rağmen aşıların etkisi ve daha önce virüse yakalananların bağışıklık geliştirmesiyle ölüm oranlarının düşük olduğu belirtildi. 

ENDİŞEYE GEREK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’un Eris varyantıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Koca, Eris varyantının sınırlı sayıda Türkiye’de de görüldüğünü belirterek “Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...