Tgrt Haber
08 Temmuz 2019 10:03

'Mihriban'ın gerçek hikayesi ortaya çıktı

Kahramanmaraşlı şair ve yazar Abdürrahim Karakoç'un, aşık olduğu kız ile mektuplaşırken yazdığı 'Mihriban' şiirinin gerçek hikayesini en büyük yeğeni Oğuz Karakoç anlattı

'Mihriban'ın gerçek hikayesi ortaya çıktı
mihriban,abdürrrahim karakoç,musa eroğlu

Şairler ve yazarlar şehri Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği büyük şairlerden birisi olan Abdürrahim Karakoç tarafından kaleme alınan 'Mihriban' şiiri, Musa Eroğlu tarafından besteleştirilmesinin ardından popüler türküler arasına girmişti. Günümüzde halen en çok dinlenen türküler arasında yer alan 'Mihriban'ın, Abdürrahim Karakoç'un 1960'lı yıllardaki büyük aşkına yazdığı biliniyor. Ancak şiirin ve bu aşkın hikayesiyle ilgili çeşitli söylentiler bulunuyor. Abdürrahim Karakoç'un en büyük yeğeni Oğuz Karakoç, bu söylenti ve hikayeleri yalanlayarak hikayenin gerçeğinden bahsetti. 

"BU AŞK BİR İKİ GÜNLÜK AŞK DEĞİLDİR"

Mihriban'ın gerçek hikayesinin sorulması üzerine Oğuz Karakoç, "Amcam bunu kimseye anlatmadı ama televizyonlarda, internette farklı senaryolar yazılıyor. Bende bir şeyler anlatmaya başlarsam bunlarda bana göre de senaryo olur. Çünkü bu aşkta bugüne kadar muhatabı olan kişi sakladığına göre, bende bildiklerimi saklamak zorundayım. Ama şunu söyleyebilirim ki, bu aşk bir iki günlük bir aşk değildir. Karşılıklı bir sevgi vardır. Anlatılanların, yerleri farklıdır. Burada güzel olan bu aşk hikayesidir" diye konuştu. 

GERÇEK HİKAYESİNİ ANLATTI

Aşk hikayesinin internette yazdığı gibi Kahramanmaraş'ta geçmediğini belirten Karakoç, ''Güney Anadolu bölgesinde, amcamın ve aşık olduğu kişinin katıldığı bir etkinlikte olmuştur. Bir turizm alanında tanışmışlar. Her ikisinin de bulunduğu bir ortamda bir aylık süren bir tanışma süreci olmuştur. Şiirleri de takip ettiğimizde zaten görüşmenin ilerleyen zamanlarda da devam ettiği görülüyor. Bunu ben söylemiyorum, amcamın şiirlerini okuyup takip ederseniz gerçek ortaya çıkar. Zaman içerisinde Selda Bağcan, Musa Eroğlu gibi sanatçıların bestelemesiyle halk türküleri olarak her geçen gün dinlenmeye başlandı. Basının yaygınlaşması, televizyonların artmasıyla birlikte bu türkü herkesin sevgisini kazandı. Bence bu ölümsüz aşk hikayesinden dolayı değer kazandı'' ifadelerini kullandı. 

Hikayenin yanlış bir şekilde anlatılmasından rahatsızlıklarını dile getiren Karakoç, ''Televizyonda diziye dönüştürenler veya gelişi güzel bir şekilde Mihriban türküsünün hikayesi diye yayınlayanlar, bunların gerçekle bir alakası yoktur. Lütfen kafanıza göre senaryolar yazmayın ve bu ölümsüz aşk ilelebet devam etsin'' dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...