Tgrt Haber
24 Ekim 2023 12:13 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 12:27

Tarihi ilçe Malazgirt’te 3’lü turizm atağı: Yeterli potansiyelimiz var

Muş’un tarihi ilçesi Malazgirt'te turist çekmek için kollar sıvandı. Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, ilçenin yerli ve yabancı turistleri ağırlamak için yeterli potansiyeli bulunduğunu belirtti. İlçede yeni dönemde tarih, gastronomi ve kültür turizmine önem veriliyor.

Tarihi ilçe Malazgirt’te 3’lü turizm atağı: Yeterli potansiyelimiz var
,turizm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her sene 26 Ağustos Malazgirt Zaferi etkinlikleri için gittiği tarihi şehir Muş Malazgirt’te turizm için atağa geçildi. İlçede geliştirilen yeni projelerle artık Malazgirt göç veren değil turist çeken bir kent olacak. Uzun yıllar önce bölgenin cazibe merkezlerinden biri olan ancak yıllar içerisinde farklı nedenlere bağlı olarak, göç veren Malazgirt’te turistik projelere ağırlık verildi. Yılda sadece bir gün değil yılın belirli günleri de turist çekmek isteyen kentte barınma sorunları da yeni otel ve konaklama yerleri ile çözüldü.  

YENİ PROJELER GELİŞTİRİLİYOR

Yörede bir ilk olan gençlik kampı başta olmak üzere yeni projeler geliştirdiklerini söyleyen Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, tarihi milli park alanından en iyi şekilde yararlanacaklarını ifade etti. Açık hava spor merkezi, bisiklet ve koşu yolu gibi projelere ağırlık verdiklerini dile getiren Altın, su sporlarının da yörede canlandırılması için kanoya ağırlık verdiklerini kaydetti.

Malazgirt'te çok sayıda turistik ve tarihi mekan bulunuyor.

TARİH, KÜLTÜR VE GASTRONOMİ TURİZMİ İLE ÖNE ÇIKACAK

Malazgirt savaş alanın tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla Çanakkale gibi yılın her döneminde yerli ve yabancı turist gelmesi bekleniyor. Ayrıca Malazgirt kale surlarının yeniden onarılması, etrafının kamulaştırılarak Diyarbakır kale surları gibi yapılması için çalışmaların devam edildiği ilçede yaz ve kış aylarında turistlerin gelmesi için tarih, kültür ve gastronomi turizmine önem veriliyor.
Turistlerin gelmeye başlamasıyla ilçe esnafının rahat bir nefes alması ve ilçenin büyümesi bekleniyor.

Başkan Cengiz Altın, turistik potansiyelin öne çıkması için tüm gayreti sarf ettiklerini bildirdi.

BAŞKAN ALTIN: ÖZEL TURİST TURLARI DÜZENLENECEK

Öte yandan tarihi ilçe Malazgirt, Bosna Hersek'ten gelen turist topluluğunu ağırladı. Belediye Başkanı Cengiz Altın, "Kıymetli misafirlerimizle tarihi mekanlarımızı ve göz alıcı Millet Bahçemizi keşfettik. Bu kültürel paylaşım, dostluklarımızı güçlendirdi. İlkbaharın gelmesiyle birlikte, ilçemizin turizmdeki cazibesini artırmak amacıyla özel turist turları düzenlemeye başlanacak. Dünyanın dört bir yanından misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız." dedi.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...