Tgrt Haber
31 Temmuz 2022 09:27 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 11:49

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

Kimisine olağan dışı, kimisine bir gün gerçekleşecekmiş düşüncesi veren zamanda yolculuk filmleri, meraklıları için en sevilen yapımlar arasında. Zamanda yolculuk filmlerini yıllardır bize sevdiren, bilim kurguya dönük yapısı ve efektif sahneleri olabilir. En sevilen türler arasında yer alan ve bizi zamanda tutsak eden bu filmlerin en çok izlenilenleri hangisi? Şimdiye kadar izlenmiş en iyi zamanda yolculuk filmlerini sizin için derledik.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri
zamanda yolculuk,zamanda tutsak,zaman makinesi,film

Zaman Makinesi, Zaman Tüneli, Geleceğe Dönüş gibi zamanda yolculuk filmlerinin ortak noktası hiç şüphesiz insanların geçmişi ya da geleceği öğrenme arzusu oluyor. Bu filmlerle zamanda yolculuk yaparken çoğunlukla aksiyon ve macerayı da birlikte yaşıyoruz. Zamanın mutlak olmadığını düşünüyor ya da merak ediyorsanız izlemeye bu listeden başlayabilirsiniz. Aklın sınırlarını zorlayan zamanda yolculuk filmlerinden tüm zamanların en iyilerini aktarıyoruz.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

ZAMAN TÜNELİ (2002)

Yönetmen: Simon Wells
Oyuncular: Guy Peace, Samantha Mumba, Mark Addy

1899 yılında yılında geçen filmde Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Alexander Hartdegen, bir mucittir ve zamanın bir boyut olarak diğer üç boyuttan farksız olduğunu ve bu boyutta yolculuk yapılabileceğine inanmaktadır. Zamanda yolculuk yapıp geçmişi değiştirmeyi kafasına koyan Alexander, eğer geçmişte birkaç dakika öncesine dönebilirse ölen sevgilisini kurtarabilecektir. 

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

GELECEĞE DÖNÜŞ (1985)

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Film, Dr. Brown'un zamanda yolculuk yapabilen bir araba icat etmesiyle başlar, ancak Marty, bir hata sonucu gelecek yerine geçmişe gider. Tam 30 yıl geriye giden Marty, yaptığı bir yanlışlıkla kendi kaderinin değişmesine neden olur. 1985 yapımı film, dönemin en ses getiren yapımlarından biri olarak sinema dünyasına damga vurmuştur.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

ZAMAN MAKİNESİ (1960)

Yönetmen: George Pal

Oyuncular: Rod Tylor, Alan Young, Yvette, Mimieux

Hikâye, 1899 yılında geçer. George, Londra'da yaşayan ve zaman makinesini icat etmeyi başarmış bir mucittir. 31 Aralık gecesi George arkadaşlarına zamanın dördüncü bir boyut olduğunu ve içinde zamanda yolculuk edilebildiğini anlatır. Arkadaşları ona pek inanmazlar. Ancak ortadan kaybolan George, tam beş gün sonra makineyi kullanmış ve geleceğe gitmiştir.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

ZAMANDA AŞK (2013)

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Bill Nighy, Rachel McAdams

Tim Lake 21 yaşına geldiğinde babası ona ilginç bir şeyler anlatır. Tim Lake artık çok farklı ve özel bir gücü olduğunu ve zamanda geriye gidebildiğini artık biliyordur. Çoğunlukla çekingen bir çocuk olan Tim bu gücün güzel taraflarını keşfetmeye başlarken hayatı daha derinden anlamaya başlayacaktır. Bu film, dingin bir şekilde hayata karşı verilen mesaj niteliğindedir.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

TENET (2020)

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

Filmde şimdi ile gelecek iç içe geçmiş dururmdadır, bu sebeple filmin konusu dikkatli izlendiğinde anlaşılabilir. Zamanda sıkışıp kalmış iyiler, dünyanın akıbetini değiştirmeye uğraşan kötüleri durdurmak zorunda ve arada kaldıkları bu simülasyondan çıkmak zorundadır. Muazzam bir kurgu ve aksiyon içeren film, son yılların en çok tercih edilenlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

ZAMANIN ÖTESİNDE (2021)

Yönetmen: Micheal Spierig, Peter Spierig

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Tylor

Görevi zamanda yolculuk ederek suçların işlenmesini engelleme amacında olan ajan, 1975 yılına giderek Fiyasko Bombacısı’nı durdurmalıdır ancak bu yolculuk sırasında kendisi, geçmişi ve geleceğiyle ilgili çok ilginç şeyler öğrenir. Eşsiz kurgusuyla bir süre etkisinden çıkamayacağınız film son yılın en ses getiren yapımlarından olmuştur.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

KELEBEK ETKİSİ (2004)

Yönetmen Eric Bress, J. Mackye Gruber

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Elden Henson

Stresli ve zor durumlar yaşadığında baygınlık geçiren Trebon’un travmatik bir geçmişi vardır. Fakat bununla çoğunlukla çıkabilmektedir. Evan stresli dönemlerinden birini yaşarken çok farklı bir şey keşfeder ve zamanda yolculuk yapabildiğini fark eder. Fakat bu durum onda beklenmedik hadiselere sebep olacaktır.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

YARININ SINIRINDA (2014)

Yönetmen:Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

Film, her öldüğünde hayatı yeniden başlayan bir askeri anlatır. Daha önce bir savaş deneyimi olmasa da bu özelliği dolayısıyla dünyayı işgale gelen uzaylılarla savaşma görevi ona verilir. Hem bilimkurgu hem aksiyonu dolu dolu yaşayacağınız Yarının Sınırında, Tom Cruise’un rol aldığı en başarılı filmlerden biri olarak görülüyor.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

YILDIZLARARASI (2014)

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Micheal Caine

Yaşamın kuraklık ve iklim değişikliklerinden dolayı tehlikeli hale geldiği yakın gelecekte geçen filmde insan ırkının yok olmaktan kurtulma çabası anlatılıyor. Bir grup astronotun umut vadeden kara delikten geçmesini konu alan filmde, bulundukları boyutta geçen 1 saat dünyadaki 7 yıla tekabül etmektedir.

Zamanda tutsak eden zamanda yolculuk filmleri

ZAMANDA TUTSAK (2021)

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Gael Garcia Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell

Bir ailenin tatil için gittikleri bir kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşması sonucu yaşadıkları zamansızlık konu alınıyor. Aile hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropikal bir adayı tercih eder. Henüz birkaç saat geçirdikleri plajda anlam veremedikleri şekilde hızla yaşlanmaya başlarlar ve içine düştükleri durumu fark ederler.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...