Tgrt Haber
31 Ocak 2022 16:20 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:47

Barış Manço'nun gerçek ismi ve son hayali yıllar sonra ortaya çıktı

Ülkemizin en büyük değerlerinden biri olan ve vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen şarkılarının hala aynı heyecan ve sevgiyle dinlendiği Barış Manço’nun gerçek ismini oğlu Doğukan Manço yıllar sonra açıkladı. Babasının aslında bir değil dört ismi olduğunu söyleyen Manço, o isimlerin neden, nasıl konulduğunu anlattı.

Barış Manço'nun gerçek ismi ve son hayali yıllar sonra ortaya çıktı
barış manço,manço,barış manço kimdir,doğukan manço

Yıllar sonra gönülleri fetheden Barış Manço'nun gerçek ismini oğlu Doğukan Mançok Youtube için çektiği videoda açıkladı. Öte yandan TGRT HABER ekranlarında yer alan Bilmedikleriniz programında ilk kez Yasemin Bozkurt Barış Manço'nun ölmeden önceki hayalini açıkladı.

Doğukan Manço şu ifadeleri kullandı:

“II. Dünya Savaşı sırasında amcam dünyaya geliyor, gündeme yönelik olarak ‘Savaş’ ismi konuluyor. Yıllar sonra insanlar artık barış özlemiyle savaşın bitmesini beklerken babam doğuyor. Babamın ilk ismi ‘Mehmet’, dedesi Mehmet Abdi Manço’dan geliyor. Halam İnci Manço’dan dinlediğim kadarıyla; 1942’de kuzenleri Yusuf Ulcay vefat etmiş, 1943’te babam doğmuş. Onu da anmak üzere babamın ismine ‘Yusuf’ eklenmiş. Bu kadarla da kalmamış. 5.5 kiloya yakın doğduğu için hastanede hemşireler ‘Bunun adı Tosun olsun’ demişler. Ve ismi kayıtlara ‘Tosun Yusuf Mehmet Barış Manço’ olarak geçmiş. 1954’te ortaokula geçiş sınavına girerken nüfus müdürlüğüne gidip ‘Tosun Yusuf’ ismini çıkartmışlar.”

BARIŞ MANÇO KİMDİR?

Şarkılarıyla dünyaya adını duyuran neredeyse beş dili ana dili gibi konuşan ancak En güzel dil hangisidir?" sorusuna verdiği , "En güzel dil tatlı dil" cevap veren Barış Manço'nun aramızdan ayrılışının üzerinden 23 yıl geçti. Peki Barış Manço kimdir?

Barış Manço 2 Ocak 1943 tarihinde Üsküdar, İstanbul'da dünyaya geldi. 1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul da hayata veda eden Barış Manço, Türk sanatçı; şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı, Devlet Sanatçısı ve kültür elçisidir.

Barış Manço'nun gerçek ismi ve son hayali yıllar sonra ortaya çıktı

Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Felemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı. Hazırladığı televizyon programıyla Dünya'nın pek çok ülkesine gitmiş, bu nedenle "Barış Çelebi" olarak adlandırılmıştır. 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı'na layık görüldü.

Barış Manço'nun gerçek ismi ve son hayali yıllar sonra ortaya çıktı

BARIŞ MANÇO'NUN VEFATI

31 Ocak 1999 gece saat 23:30 civarında İstanbul'un Moda semtindeki evinde kalp krizi geçirdi ve kaldırıldığı Siyami Ersek Göğüs-Kalp-Damar Cerrahisi Hastanesi'nde aynı gece saat 01:30'da yaşamını yitirdi. Daha önce 1983 yılında bir kalp spazmı geçirmişti. 1991 yılında devlet sanatçısı unvanı aldığından dolayı cenazesi için devlet töreni düzenlendi. Bu töreni TRT, Kanal D ve Kanal 6 canlı olarak kesintisiz yayınladı. STV ve Star televizyonları Manço Köşk'ten sevenlerinin düşüncelerini gün boyunca aralıksız paylaştı. Ayrıca Star TV ölümünün hemen öncesinde çekilen bir röportaj yayımladı. 3 Şubat 1999 tarihinde üzerinde Galatasaray bayrağı da bulunan Türk bayrağına sarılı naaşı Atatürk Kültür Merkezi'ne getirilerek tören düzenlendi, ardından Levent Camisi'nde cenaze namazı kılındı ve Kanlıca'daki Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HİNDİSTAN'DA KLİP ÇEKMEK

Barış Manço’nun ölmeden önceki son hayalini TGRT HABER ekranlarında Yasemin Bozkurt ilk kez açıkladı. Barış Manço Hindistan’da dansçılarla bir klip çekmek istiyordu fakat vefatı nedeniyle bu hayaline kavuşamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...